Buna ziua ,
Locuiesc de 5 ani cu chirie intr-un apartament de 3 camere care a fost oferit nemobilat spre inchiriere si pe care l-am mobilat personal cu mobila si toate electrocasnicele necesare , toate noi.
Pentru ca firma unde lucram a facut restructurari , m-am angajat la alta firma dar cu un salariu mult mai mic .De 3 luni am restante la proprietar ptr ca nu mai reusesc sa-i platesc chiria integral in fiecare luna ci cam 75% din ea , luna de luna. Cu utilitatile sunt la zi.
Am fost notificat sa ma mut in 30 , nu am respectat data de eliberare a casei si azi am gasit broasca de la usa schimbata. Proprietarul zice ca nu mai am nici un drept , iar mobila , electrocasnicele si toate lucrurile personale din interior se considera Lucruri Abandonate , ptr ca nu au fost retrase pana la data notificata !
Intrebare
Este legala scoaterea mea din apartament si confiscarea lucrurilor fara hotarare judecatoreasca si ordin de evacuare ? Ce trebuie sa fac ? Cum sa actionez ?
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu , nu este legala . Dupa cum nici faptul ca nu ati platit ce datorati ( INDIFERENT din ce motiv ) , sau ca nu ati respectat preavizul nu e mai putin incorect . Nu puteti decat sa deschideti o actiune in instanta , cerand sa vi se restituie bunurile , el - probabil - va cere un drept de retentie a acestora pana va platiti datoriile , plus daune pentru lipsa de folosinta a apartamentului , s.a.m.d.
Nu va poate confisca mobila platita de dvs. Incercati un imprumut la o banca si platiti restantele la zi.
Daca nu va intelegeti amiabil, puteti deschide actiune in instanta.