avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Vă rog să-mi spuneți pentru fiul meu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Vă rog să-mi spuneți pentru fiul meu născut în ...

Bună ziua,
Vă rog să-mi spuneți pentru fiul meu născut în 1977 , operat în 1978 de două ori, cu dg hidronefroza rinichi unic congenital . A fost încadrat în acest an la vârsta de 48 ani în grad de handicap accentuat. Având acest handicap de la naștere dar cu certificat de handicap accentuat abia acum ( din lipsă de informații) are dreptul la o reducere de zece ani a vârstei de pensionare?;Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:12, 24 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai dacă scrie pe certificat la data iviri handicapului că-i din naștere, sau din copilărie.
Vedeți ce dată a iviri handicapului este trecută.
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea varstei standard de pensionare pentru persoanele incadrate in grad de handicap micaha micaha Buna ziua, Ma numesc M.C. Am varsta de 57 de ani si o vechime neintrerupta in munca de 35 de ani (in invatamant - profesoara). Am o boala congenitala: ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare gina1971 gina1971 Buna ziua, sunt nascuta la data de 12.10.1971, sunt incadrata in munca din anul 1993 /.13 decembrie, am un handicap accentuat, congenital , parapareza ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am varsta de ... Campean ilie Campean ilie Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am varsta de 51 ani si vechime in munca 30 ani.Intrebarea mea este daca ma pot pensiona pe caz de ... (vezi toată discuția)