avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Eu cu fratele și mama am moștenit o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Eu cu fratele și mama am moștenit o casă. Casă ...

Bună seara!
Eu cu fratele și mama am moștenit o casă. Casă pe care o vindem, fiecare primind cotă parte. Eu cu fratele 37.5 % fiecare și mama 25 %. Eu îmi voi pune partea cu a mamei pt a cumpăra o garsonieră, in care va locui ea. Garsoniera va fi pe numele meu. Ce clauze sau cum pot proceda pt a avea mama siguranță că nu voi vinde sau ca o voi da afară.
Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2025
Nicol G, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:59, 25 Iunie 2025
Buna seara, sunt mai multe optiuni: contract de intretinere/habitatie viagera, etc. in functie de detaliile situatiei.
Bună dimineața. Mulțumesc frumos.
Situația este următoarea: tatăl meu a decedat si in urma succesiunii am mostenit casa și urmează să o vindem. Suntem 3 moștenitori, eu fratele și mama.
Fiecare cu cotă parte, mama 25% iar eu cu fratele 37,5 %. În urma vânzării,eu cu mama ne unim părțile pt ai cumpăra o garsonieră. Locuință ce va fi pe numele meu, dacă aș trece-o pe numele mamei va trebui sa dezbatem succesiunea după ce ea nu va mai fi iar fratele ar avea cotă parte și el. Motiv pt care o voi lua pe numele meu dar în același timp vreau sa ii ofer și mamei o siguranță că nu o va da nimeni afara din casa, ca ma voi ocupa de ea, facturi și cele necesare.
Zi bună!

Madalina Pascu a scris:

Buna seara, sunt mai multe optiuni: contract de intretinere/habitatie viagera, etc. in functie de detaliile situatiei.

Da, optiunile de mai sus se mentin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Rentă viagera ContSters452138 ContSters452138 Am dat jumătate din casă soției mele și apoi ne-am dat în întreținerea unuia dintre copii. Menționez faptul că fiecare dintre noi are câte un copil ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ana_panait ana_panait Sunt intr-o situatie cam incurcata si nu stiu cum sa procedez. Exista 15.000m de teren pe un titlu de proprietate pe numele bunicului dinspre tata (decedat ... (vezi toată discuția)