avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legalizare hotarare judecătorească
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legalizare hotarare judecătorească

Am primit hotărârea judecătorească în care scrie ca este executorie provizoriu de drept. Am legalizat aceasta hotărâre dar la pasapoarte mi-au spus ca trebuie sa devina definitiva și inclusiv sa specifice pe ea ca este definitiva. Avocata insista ca prin legalizare aceasta a devenit definitiva dar pe stampila aceea spune ca este legalizata conforma cu originalul, nu legalizata specificând ca este definitiva. Aștept sa treacă cele 30 zile apoi o legalizez ca fiind definitiva? Ce fac cu cele care sunt simplu legalizate conform cu originalul?
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2025
Georsky, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:06, 25 Iunie 2025
Prin legalizare nu devine definitiva .. trebuie sa treaca termneul de exercitare a caii de atac si daca nu s-a depus calea de atac, atunci devine definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca si comunicare nesemnate driver_host driver_host Buna ziua, In urma judecarii unui dosar civil, am primit prin posta comunicare ,sentinta si hotararea facuta in numele legii, ori pe nici o pagina din cele 5 ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto cristyan cristyan Buna seara am si eu o intrebare. Am obtinut hotararea Curtii de Apel in procesul de recuperare a taxei auto in care scrie ca este definitiva, si acum vreau ... (vezi toată discuția)
Sentinte judecatoresti balauvalentina balauvalentina Buna ziua poate sami zica si mie cineva ce inseamna ca o hotarare este legaliata si investita cu formula executorie ? Inseamna aceasta ca o hotarare este ... (vezi toată discuția)