BUNA ZIUA !
doresc sa stiu urmatoarele: Am lucrat 7 ani la o firma care a dispus concediere colectiva .Am luat somaj 7 luni si m-am angajat pe perioada determinata 6 luni la o alta firma care va intra in faliment sau insolventa .Pot beneficia acum de somaj daca inceteaza contractul meu luna viitoare si nu-mi prelungeste sau intra in faliment??AM COTIZAT IN TOATE ACESTE LUNI si pentru ce perioada intru iar in somaj .Va rog daca stie cineva sa raspunda?????????
Am avut 12 luni de șomaj și s-a suspendat contractul pentru ca m -am angajat pe perioada determinată 6luni .Acum firma a intrat în insolvență iar pe 20 iulie expiră contractul. Întrebarea mea este am drept în continuare la șomaj?Mentionez ca in CCM sunt trecute 10 salarii compensatorii.Am dreptul la aceste salarii daca firma a intrat în insolvență și se termină contractul și poate nu mai prelungește???Memtionez ca postul meu e post unic de auditor ..Va rog sa ma ajutați cu un răspuns.Mai intru in șomaj iar și pe ce perioada?
Nu se prea intelege ceea ce ati scris . Ce contract s-a suspendat , cata vreme erati in somaj ? nu puteati intra in somaj , decat daca CIM a incetat . Acest contract , desigur , nu mai produce nici un fel de efect . Din ce inteleg eu ( dar , cum va spuneam , nefiind foare clar , posibil sa ma insel ) , v-ati angajat pe perioada determinata , pare ca in aceeasi firma ( sau nu ? ) . Daca e asa , e un CIM nou , cu efectele unui contract de doar 6 luni . Daca ati intrerupt somajul cu un contract pe perioada determinata , veti reintra in somaj pe perioada ramasa . Ziceti ca ati avut dreptul la 12 luni , din care ati efectuat 7 , ati mai avea dreptul la alte 5 luni .
Mai aveti dreptul la 5 luni de somaj , la incetarea c.i.m.
Repunerea în plată, după suspendare, se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situației care a condus la suspendare.