avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cota redusa de TVA in domeniu imobiliar?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cota redusa de TVA in domeniu imobiliar?

Bună ziua.
Numele meu este Stefan si am si eu o intrebare va rog referitor la cota redusa de TVA pe care noul guvern a decis sa o schimbe luna aceasta in domeniu imobiliar.
In luna Decembrie 2024 am cumparat un apartament platind 90% avans la semnarea antecontractului de vanzare-cumparare cu firma dezvoltatorului. In acest preț este inclus si TVA in cotă redusă de 9%. Apartamentul se va preda finisat anul acesta.
Puteti sa-mi dati un raspuns va rog dacă încă mă pot incadra in cota redusă de TVA la semnarea contractului de vanzare-cumparare având in vedere că am semnat antecontractul in luna Decembrie 2024 plătind 90% din valoarea apartamentului (inclusiv TVA in cotă redusă de 9%).
Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Apartament nou de la un dezvoltator cu tva in cota redusa de 9% Costastef86 Costastef86 COTA REDUSĂ TVA IN DOMENIU IMOBILIAR CONTINUĂ SĂ FIE APLICABILĂ DACĂ AM SEMNAT ANTECONTRACTUL IN DECEMBRIE 2024 PENTRU UN APARTAMENT NOU PLĂTIND 90% DIN ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Am incheiat un antecontract pt un apartament nou Ramona Blidaru Ramona Blidaru Buna ziua, Am incheiat un antecontract pt un apartament nou in 2022. Am preluat deja apartamentul dar nu am finalizat actele deoarece dezvoltatorul nu are ... (vezi toată discuția)