avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Întrebarea mea are legatura cu partea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Întrebarea mea are legatura cu partea notariala, ...

Buna ziua. Întrebarea mea are legatura cu partea notariala, însa poate puteți să mă lamuriți cu exactitate procedurile de urmat in urmatorul caz.

bunicii meu au decedat, toti 4, cu multi ani in urma.
De curand mi-au decedat parintii, iar, bunica din partea tatalui meu are la primarie pe numele ei 4hectare de pamant arabil.
De acest pamant se ocupa fratele tatalui meu, inca in viata.
As dori sa stiu, cum pot intra in posesia pamantului, ma refer la partea care i se cuvenea tatalui meu. Succesiuni, acte necesare, procedura.....?

Vă mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2025
BlueFeather, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:41, 27 Iunie 2025
Prima dată, dvs trebuie sa obțineți de la notar un certificat de calitate de moștenitor dupa tatăl dvs, în baza căruia sa participați și sa semnați la dezbaterea succesiunii bunicilor.
Apoi, tot la notar, dezbateti moștenirea după bunici, moștenitori fiind tatăl dvs și unchiul.
După ce aveți certificatul de moștenitor dupa bunici, va adresați aceluiași notar de la care ați obținut certificatul de calitate de moștenitor și solicitați un supliment (adica la certificatul de calitate de moștenitor adăugați cota de 1/2 moștenită de tata, de la bunici).
În final, veți rămâne dvs și unchiul în cote părți egale de 1/2 fiecare.
Ca sa împărțiți concret bunurile va trebui ulterior sa încheiați cu unchiul un act de partaj voluntar. Unchiul își ia ce îl interesează, dvs ce va interesează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire gabielle88 gabielle88 Bună ziua. Numele meu este Raluca, sunt a doua fiica a unei familii. Tatăl meu a decedat în luna mai, iar mama mea este în viata, locuiește în casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa de la bunicul Meuta Georgeta Meuta Georgeta Raspuns pt.d-nul Avocat Gabriel Trifu Bunicul a murit in 1957 . Avem certificat de mostenitor in care sunt trecuti 2 copii. -[u]tatal meu [/u][b][b]care a ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici. 2 din 6 copii ai acestora sunt decedati Ica23 Ica23 Buna seara. Am cateva nelamuriri legate de o succesiune ce dorim sa o dezbatem. Parintilor mei le-a ramas “mostenire” (buncii au impartit tot ce aveau in ... (vezi toată discuția)