avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă eu și fosta soție suntem despărțiți de 6 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă eu și fosta soție suntem despărțiți de 6 ani, am mai stat împreună ...

Dacă fosta soție suntem despărțiți de 6 ani a mai stat împreună încă 5 apoi o plecat pot sa schimb usa sa nu vina sa ma controleze apartamentul este luat in rate si doar eu sm plătit ratele si acum tot vine pe la apartament ea nu are mutație pe apartament si nu am scoso eu afara
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:54, 3 Iulie 2025
Buna ziua, daca imobilul este cumparat in timpul casatoriei, este bun comun si nu ii puteti refuza accesul. Pentru aceasta, este necesar partajul.
Imobilul este încă in rate si doar eu am plătit ratele si cu ea doar 4 ani am fost căsătorit legitim

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, daca imobilul este cumparat in timpul casatoriei, este bun comun si nu ii puteti refuza accesul. Pentru aceasta, este necesar partajul.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca s-a mutat de acolo, puteți schimba yala
acest răspuns util
Nu e foarte relevant că doar dvs. ați plătit ratele, pentru că salariul constituie de asemenea bun comun (d0ar dacă nu ați avut convenție matrimonială...). Contează separat doar ratele plătite după divorț, însă pentru ce s-a plătit înainte, soția are o cotă-parte, atât timp cât imobilul a fost cumpărat în timpul căsătoriei, în regimul comunității de bunuri.
acest răspuns util
Ar fi bine sa transati si chestiunea apartamentului, caci schimbarea yalei, desi aparent e posibila in situatia dv., aduce urmari juridice la partaj.
Nu imi este foarte clar ce inseamna ca tot mai vine pe la apartament...

Alte discuții în legătură

Divort razvancococi razvancococi Buna ziua, am o intrebare referitoare la incheierea divortului. Am terminat divortul intre mine si sotie, ajungand la o intelegere amiabila, copilul a ramas la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la coproprietate milenescu milenescu Stimati Domni/Doamne, Imi poate spune si mie cineva cum se numeste situatia cand unul din coproprietarii unui apartament (unul din soti) schimba yala ... (vezi toată discuția)
Prima casa luminita45 luminita45 Buna ziua!!! Doresc sa imi achizitionez o locuinta prin programul prima casa, mama mea fiind coplatitor dar nu si coproprietar.Eu nu sunt casatorita ... (vezi toată discuția)