avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot face daca sunt in proces cu soțul pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot face daca sunt in proces cu soțul pentru divorț ...

Buna seara !va rog să mă ajutați cu niște sfaturi ,ce pot face daca sunt in proces cu soțul pentru divorț,între timp eu am avut proces cu ordonanța președințială pensie minorii,sa decis că fostul soț sa plătesca pensie pentru copii.Noi avem fica cea mare care are 17 jumate ,și până acum o săptămână a locuit cu mine și cei doi frații, tatăl acum că nu mai este cu amanta ,a îmbârligat o pe fica să locuiască cu el .
Buna ziua,

Pana se definitiveaza divortul, fiica dumneavoastra va fi majora, deci va avea posibilitatea de a alege unde sa locuiasca.

Ascultarea minorei se efectueaza in camera de consiliu, de catre judecator, pentru a afla optiunea acesteia.

Se poate solicita consilierea acesteia , de catre DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI.

Totodata, aceasta poate fi consiliata de un psiholog, ales de dumnevoastra.

Daca, insa, divortul se va pronunta mai rapid, instanta va stabili unde va locui statornic minora, in functie de probele de la dosar.

Toate masurile sunt dipuse in acord cu interesul superior al minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma cu o nelamurire... CristinaElvira CristinaElvira Buna seara! As dori sa ma ajutati cu o nelamurire. As dori sa divortez de sotul meu si as vrea sa-mi raspund.-ti la uramatoarele intrebarii: -Este nevoie ca ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters166528 ContSters166528 Locuiesc in chirie cu fica mea de 5 ani,sunt in divort,sotul a parasit domiciliul acum 2 luni.Ce obligatii are el fata de noi pana la divort?In prezent el zice ... (vezi toată discuția)
Solicitare incredintare minor si supunere la plata pensiei alimentare janedoe2009 janedoe2009 Buna ziua, in anul 2010,in urma divortului, minora de10ani a fost incredintata mamei de comun acord.In decursul celor doi ani care s-au scurs de la ... (vezi toată discuția)