avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua,exista o posibilitate,vreun temei legal, sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua,exista o posibilitate,vreun temei legal, sa l dau in ...

Buna ziua,exista o posibilitate,vreun temei legal, sa l dau in judecata pe fostul meu soț și pe amanta sa care i a devenit sotie,daca in timpul mariajului meu,din cauza legăturii lor adulterine eu am căpătat o boala autoimuna gravă și accentuat o alta?Abuz se încredere,sau ceva de genul acesta?Eu am rămas cu un copil de crescut și cu problemele de sănătate care s foarte costisitoare și aș dori bani,ca despăgubire de la ei.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: furtunaoana , utilizator 20:23, 27 Iunie 2025
Despăgubiri puteati cere si primi odată cu divortul.
Cand ati divortat?
Daca nu a trecut un an de la divort, puteți cere pensie de intretinere daca aveti incapacitate de munca.
Pacat ca nu ați știut sa cereti despăgubiri la divort, acum e tardiv
De la fosta amanta ( acum , sotie ) a ex-sotului dvs. , nu prea aveti ce obtine , ca nu avea nici o obligatie fata de dvs., nu v-a gresit cu nimic . De la fostul sot , cred ca e prea tarziu … Chiar daca ati fi cerut despagubiri la divort , ar fi trebuit sa dovediti , fara putinta de tagada ( nu ca asa credeti , nu ca doar atunci v-ati imbolnavit si banuiti ca asta e cauza , ci stiintific ) , ca e o legatura clara de cauzalitate intre boala ( bolile ) dvs. si comportamentul sotului . Ati fi putut ?
Ultima modificare: Vineri, 27 Iunie 2025
CHKa, utilizator

Mulțumesc de lămurire!
gi-jane2 a scris:

Despăgubiri puteati cere si primi odată cu divortul.
Cand ati divortat?
Daca nu a trecut un an de la divort, puteți cere pensie de intretinere daca aveti incapacitate de munca.
Pacat ca nu ați știut sa cereti despăgubiri la divort, acum e tardiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pensie de intretinere intre fostii soti - art. 389, interpretare cerebel33 cerebel33 Buna seara, art 389(obligatia de intretinere) din noul cod civil se poate aplica,daca divortul a fost finalizat in urama cu 4 ani? mai pot cere in instanta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru fosta sotie Flory_28 Flory_28 Buna ziua! Incerc sa-l ajut pe fratele meu intr-o problema si am nevoie de o consiliere din partea d-voastra. Fratele meu a fost casatorit in anul 2006 timp ... (vezi toată discuția)
Divorț, pensie de întreținere neplătită de un an Mazilu Diana Mazilu Diana Buna ziua sunt divorțată de 7 ani , am un copil care este sub tutela mea cu hotărâre judecătorească definitiva si irevocabila însă fostul soț de un an ... (vezi toată discuția)