avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotul meu are doua apartamente obtinute inaintea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotul meu are doua apartamente obtinute inaintea casatoriei; ...

Sotul meu are doua apartamente obtinute inaintea casatoriei; in cazul decesului lui ,eu am drept de mostenire pentru cele doua apartamente ? Mentionez ca nu avem copii , iar el are o sora de pe tata.
Veti imparti cu sora de pe tata daca nu mai are parintii in viata. Asta daca moate inaintea dvs
care sunt cotele de impatire?. Parintii lui sun decedati. Noi suntem casatoriti de 11 ani.
Nu contează de cand sunteți casatoriti, dsca moare inaintea dvs, il mosteniti impreuna cu sora lui . Daca sotul va lasa averea prin testament, sora nu mai mosteneste nimic
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2025
gi-jane2, moderator
Cotele sunt 1/2 dvs și 1/2 sora.
Dacă soțul vă lasă testament, moșteniți doar dvs.
testamentul nu poate fi atacat in justitie si anulat? exista un norma care spune ca trebuie lasat ceva sorei?

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Cum sa intocmesc un testament? smeagull smeagull Problema mea este: sunt recent casatorit si nu am copii. daca mor maine (doamne fer'! :), vocatie succesorala au: sotia, mama, tatal (divortati intre ei) si ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)