avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dacă la fondul de pensii pentru salariul minim se ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dacă la fondul de pensii pentru salariul minim se plătea x ...

Dacă la fondul de pensii pentru salariul minim se plătea x lei,timp de 10 ani am plătit lunar cu 100 lei peste.Asta cu cerere aprobată de casa de care aparțineam plătind conf. legii din mână.La calcularea pensiei totul s_a raportat la salariul minim.Reciproca nu mai este valabilă?.Nu cumva ceva este nedrept?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:59, 29 Iunie 2025
Legea 360/2023
Art.85
(9) În cazul persoanelor care au încheiat contractul de asigurare socială prevăzut la art. 6 alin. (3), punctajul lunar se calculează prin raportarea venitului lunar asigurat la câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat din anul în care s-a încheiat contractul de asigurare socială.
(10) Punctajul lunar calculat în condițiile alin. (9) se atribuie pentru fiecare lună calendaristică prevăzută în contractul de asigurare socială pentru care s-a achitat contribuția de asigurări sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare: pilonul 2 de pensii privat ne scade pensia de stat ? livvv livvv Buna ziua, Am o nelamurire legata de calculul punctului de pensie . In cazul meu sunt angajat ca operator productie intr-o fabrica si contribui atat la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru cei care se pensioneaza dupa data de 01.09.2024, ... aramisan2004@yahoo.com aramisan2004@yahoo.com Buna ziua, Pentru cei care se pensioneaza dupa data de 01.09.2024, cum se calculeaza punctajul lunar pentru perioada de dinainte de intrarea ... (vezi toată discuția)
Calculul punctajului lunar in cazul unei pfa cu doua venituri asigurate (anaf si cnpp) ioanmuresan ioanmuresan Nu sunt salariat. Sunt inregistrat ca PFA pe baza de norma de venit. Pentru activitatea pe care o desfasor pentru anul 2016 s-a stabilit o norma de venit de ... (vezi toată discuția)