avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... În ce situație pot beneficia de pensie de urmaș ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

În ce situație pot beneficia de pensie de urmaș după soțul ...

În ce situație pot beneficia de pensie de urmaș după soțul decedat, angajat al MAI în cazul în care eu sunt salariat?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 21:53, 28 Iunie 2025
Veti putea cere pensie de urmas la implinirea varstei standard de pensionare , care va fi jumatate din pensia cuvenita sotului , daca aveti minim 15 ani de casatorie . Daca aveti mai putini , dar minim 10 ani , pensia se diminueaza in functie de numarul de ani lipsa pana la 15 . Sub 10 ani de casnicie , nu aveti dreptul la acest fel de pensie . In situatia in care veti avea o pensie proprie , va trebui sa alegeti intre cele doua ( a dvs. sau pensia de urmas ) .
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza cu pensia de urmas? dandumi dandumi Soacra mea s-a recasatorit acum 7 ani si in 2008 decembrie a ramas vaduva.Este angajatala la o scoala om de serviciu de 7 ani cu salariul minim pe ... (vezi toată discuția)
Persoana fara venit Aurelian1974 Aurelian1974 ma numes S.A. sunt inginer si am 40 de ani ! in anul 2014, in luna octombrie, tatal meu , pensionar din 2003, in virsta de 63 de ani a decedat. Mama mea in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas dupa divort si recasatorire monica2012 monica2012 Sora mea, casnica, a divortat dupa 37 de ani de casnicie pierzand printre altele si pensia de urmas in situatia in care sotul ei ar fi decedat inaintea ei. La ... (vezi toată discuția)