avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. In urma finalizării procesului civil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. In urma finalizării procesului civil instanta ia ...

Bună ziua. In urma finalizării procesului civil instanta ia obligat pe cei care mi-au intrat în casa fraudulos să îmi plătească 4100 de lei bani ce reprezintă onorariul avocatului. Cum fac sa intru in posesia banilor cum recuperez banii de la familia de etnie romă.?Ce fac cu această hotărâre judecătorească?
Cât timp este valabilă recuperarea banilor adică vor fi urmăriți toată viața până îmi recuperez banii sau după câțiva ani se clasează și ei scapă fără să plătească nimic iar eu rămân doar cu banii cheltuiți adică cu o pagubă mai are decât cea inițială casa distrusă și ocupată luni de zile fara că eu sa mai am accesc la proprietate.
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2025
gi-jane2, moderator
Exista șanse sa rămâneți cu o hotărâre în rama ca amintire.Daca nu au bunuri pe numele lor mobile(conturi venituri salariale pensii),imobile care pot sa fie executate silit executorul o sa revină din când în când cu câte o verificare și atât.. Acest lucru este valabil și pt persoane juridice și pt persoane fizice indiferent de etnie(deși în cazul semnalat de dvs șansele de a nu avea nimic pe numele lor sunt și mai mari).
Am înțeles că această hotărâre judecătorească în civil are termen de 3 ani care începe din ziua de când se pune in aplicare. Întrebarea mea este , pot amâna punerea ei în executare adică peste 5 ,6, 10 ani să o pun in executare și să înceapă timpul de urmărire de atunci? Pentru că ei acum nu au nimic pe numele lor.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Exista șanse sa rămâneți cu o hotărâre în rama ca amintire.Daca nu au bunuri pe numele lor mobile(conturi venituri salariale pensii),imobile care pot sa fie executate silit executorul o sa revină din când în când cu câte o verificare și atât.. Acest lucru este valabil și pt persoane juridice și pt persoane fizice indiferent de etnie(deși în cazul semnalat de dvs șansele de a nu avea nimic pe numele lor sunt și mai mari).

Intai depinde daca au bani ori bunuri si ce naume sunteti dispus sa consumati: timp, bani, nervi... ii puteti tine in executare 3 ani, 5 ani, 17 ani... dar costa.
Să înțeleg că dacă nu reușesc să recuperez banii in primi 3 ani pot continua executarea cu o reînnoire la executor plătind taxa din nou și se prelungește automat iar încă 3 ani și tot așa din 3 in trei ani până când voi reuși să recuperez banii dacă voi reuși vre-o dată? Un alt aspect ar fi legat de sumă. Va creste raportat la inflație și economie sau va rămâne fixa . Că una este să iau de ex. 300 de lei acum și alta este peste 20 de ani .

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Intai depinde daca au bani ori bunuri si ce naume sunteti dispus sa consumati: timp, bani, nervi... ii puteti tine in executare 3 ani, 5 ani, 17 ani... dar costa.

Indicat ar fi sa discutați toate aceste aspectexu un executor judecatoresc...

Alte discuții în legătură

Sulta vasilepop vasilepop buna ziua tuturor!in urma cu un an si 7 luni am primt printr o hotarare a tribunalului dreptul la o sulta de sa zicem suma x.dar eu apar in ... (vezi toată discuția)
Executare silita oana_cristia oana_cristia In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron. Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)