avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Sunt la a 2 căsătorie (suntem de 18 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Sunt la a 2 căsătorie (suntem de 18 ani), ambii ...

Bună ziua! Sunt la a 2 căsătorie( suntem de 18 ani ), ambii soti avem câte un copil din căsniciile anterioare.Fata mea este crescuta de actualul soț.
Deținem un apartament , achizionat prin programul prima casă( deci, încă este al băncii, pana la achitarea lui integrala).
Întrebarea mea, ar fi: ce posibilități avem pt a i lasă acest apartament, doar fetei mele.Este decizia soțului ( cu fata lui nu tine legătură deloc).
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca apucati sa il achitati, sotul dvs poate semnat cu fata un contract de intretinere pt partea lui.
Pana atunci, ca nu stiti ziua de maine, sa ii faca macar un testament.
Sunt mai multe variante, fiecare are costul si riscurile lui, ar fi bine sa le verificati pe toate. De asemenea, riscurile si efectele pot fi diferite in functie de ordinea deceselor. Asa ca aveti o discutie cu un avocat.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce act legal pot face care sã nu fie atacat? Flori10 Flori10 M-am recăsătorit acum doi ani. Am doi copii din prima căsnicie. Actualul meu soţ nu are copii nici cu mine nici din cealaltă căsnicie. El are mama în ... (vezi toată discuția)
Variante obtinere mostenire jack electro jack electro O doamna de 56 ani a fost crescuta de la varsta de 2 ani de mama si de tatal vitreg, sotul mamei. Tatal vitreg nu a infiat fata. Acum este grav bolnav si in ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere intre soti Pilu Pilu Buna seara. Am o nelamurire si as avea rugamintea daca poate cineva sa ma ajute: Am niste rude apropiate, mai binezis o familie - sot-sotie - care au in ... (vezi toată discuția)