avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am cumparat un telefon second hand defect. Vanzatorul ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am cumparat un telefon second hand defect. Vanzatorul refuza ...

Am cumparat un telefon second hand defect. Vanzatorul refuza returnarea banilor.
Am facut plangere la ANPC dar nu am primit nici un rezultat. Cum pot proceda in continuare pentru returnarea banilor.
Mentionez ca telefonul a fost returnat de peste 2 saptamani in urma.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:07, 30 Iunie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vanzatorul este persoana fizica ANPC nu are competenta.
Daca este persoana juridica, ANPC poate sa-i suspende activitatea.
Daca vreti banii inapoi si vanzatorul nu vrea sa-i inapoieze, singura solutie e instanta
Vanzatorul are personalitate juridica.
Ce fel de proces trebuie sa deschid pentru recuperarea banilor ??? Civil sau penal ????

adriandimitriu a scris:

Daca vanzatorul este persoana fizica ANPC nu are competenta.
Daca este persoana juridica, ANPC poate sa-i suspende activitatea.
Daca vreti banii inapoi si vanzatorul nu vrea sa-i inapoieze, singura solutie e instanta

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Civil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Laptop cumparat de pe olx, defect neobservat la cumparare oldgeorge oldgeorge Buna ziua, Am cumparat un laptop sh de pe olx. M-am intalnit cu vanzatorul intr-un mall, I-am specificat ca nu am experienta cu sistemul de operare instalat ... (vezi toată discuția)
Am fost pacalit si am nevoie de un sfat,va rog! cosminwon cosminwon Buna ziua!Am cumparat de la cineva de la mine din oras o piesa sh ptr masina mea si nu este buna.Mai exact am cumparat o caseta de directie,din cauza careia mi ... (vezi toată discuția)
Returnare produs comandat online dacmo dacmo Pe 18 februarie am achizitionat o casca moto, prin comanda online. Casca a sosit 1 saptamana mai tarziu dar masura nu se potrivea. Casca a fost schimbata cu o ... (vezi toată discuția)