avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... scutire impozit cladire legea 189/2000
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

scutire impozit cladire legea 189/2000

Buna ziua, sunt urmas direct al unui beneficiar al legii 189/2000 si am obtinut decizie de la casa de pensii prin care imi recunosc și mie aceasta calitate de beneficiar al susnumitei legi. Intrebarea e daca am dreptul la scutirea de impozit pentru casă. Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 01:25, 1 Iulie 2025
In baza acestei legi, nu
Mulțumesc pentru raspuns. Dar codul fiscal face referire la scutire de impozit pe cladire pentru beneficiarii legii 118/1990. Intrebarea era daca urmasii beneficiarilor au acelasi drept de scutire.

adriandimitriu a scris:

In baza acestei legi, nu

Daca aveti decizie ca sunteti beneficiar al Decretului- LEGE nr. 118 din 30 martie 1990, beneficiati de scutire de impozit pe cladire,

Legea nr. 189 din 2 noiembrie 2000 este un act normativ pentru modificarea şi completarea Decretului-lege nr. 118/1990
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va mulțumesc, domnule Vasile, pentru aceasta precizare. Decizia casei județene de pensii spune ca sunt beneficiar al legii 189/2000 si nu aminteste de legea 118. Pe aceasta baza credeți ca am dreptul la scutire impozit sau nu? E totusi ambigua situatia asta si cred ca multa lume cauta solutii ...
In categoria Indemnizații prevăzute de legi cu caracter special nu este mentionat actul normativ respectiv ..verificati aici
[ link extern ]

Avand in vedere ca actul normativ invocat este un act modificator al Decretului-Lege 118 - care este legea de baza - consider ca beneficiati. Insa raspunsul competent il veti primi de la Unitatea Admistrativ Teritorial in raza caruia se afla acea cladire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmasii dl 118/1990 si lg 189/2000 sunt scutiti de impozit? selicutza selicutza Urmasii Decretului - Lege nr. 118/1990 si Legii nr. 189/2000 sunt scutiti de la plata imozitului pe cladiri si teren. Ma refer la sotii/sotiile beneficiarilor ... (vezi toată discuția)
Urmasii d-l 118/1990 si lg 189/2000 sunt scutite de impozit selicutza selicutza Urmasii Decretului - Lege nr. 118/1990 si Legii nr. 189/2000 sunt scutiti de la plata imozitului pe cladiri si teren. Ma refer la sotii/sotiile beneficiarilor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!am inteles ca legea 189/2000 referitor la pensia de ... nirososo nirososo Buna ziua!Am inteles ca legea 189/2000 referitor la pensia de refugiat de fost modificată in 2020.Ma intereseaza daca pot beneficia de pensie de refugiat ... (vezi toată discuția)