avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision pe plata anticipata. Legal?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision pe plata anticipata. Legal?

Am refinantat un credit la BT si l-am transformat din credit ipotecar in credit de nevoi personale.

Am ales optiunea cu dobanda fixa, ceea ce mi-a adus "bonus" un comision de 1% pentru orice plata anticipata. Am acceptat fiindca oricum au avut oferta buna overall.

Intre timp mi-a zis cineva cum ca aceasta practica ar fi ilegala si ar trebui sa vorbesc cu un avocat. Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: Zsuzsanna Lukacs , Consultant credite si finantari 18:46, 30 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

De ce ar fi ilegala, este o practica obisnuita a bancii, deoarece prin rambursare anticipata se modifica cash-flowul preconizat al bancii, pentru aceasta modificare se percep taxe/comisioane. Stiu ca nu va priveste ce modificari intervin la banca, dar acest comision este legal si este si practicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare comisioane incasate abuziv/clauze abuzive xander123 xander123 In decembrie 2008 am contractat un credit de nevoi personale in valoare de 5000 RON cu o dobanda fixa de 14.5% pe o perioada de 120 de luni. La aceasta dobanda ... (vezi toată discuția)
Comision de rambursare anticipata prin refinantare de la alta banca rashid rashid Buna ziua! Am luat un credit imobiliar in Euro (in 2007) de la BT cu dobinda variabila pe toata perioada. Initial, dobinda era de 9% si a crescut treptat ... (vezi toată discuția)
Comision de risc la credit bancar alexauto1 alexauto1 Buna ziua ieri am fost la banca (BRD) unde am un credit de nevoi personale fara giranti si fara garantie imobiliara, sa vad despre ce este vorba cu actul ... (vezi toată discuția)