avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua! In urma unui proces civil, am o hotarare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua! In urma unui proces civil, am o hotarare definitiva ...

Buna ziua! In urma unui proces civil, am o hotarare definitiva prin care reclamanta trebuie sa- mi achite 24000 lei cheltuieli de judecata (fond, apel,recurs). Care sunt pasii care trebuie sa-i urmez pentru a-mi recupera acesti bani. Mentionez ca reclamanta datore are impreuna cu sotul ei 2 apartamente si o casa. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:29, 3 Iulie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legalizati hotărârile pronunțate și mergeți la un executor judecatoresc care va face demersurile ce se impun.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca să nu trageți cu tunul în vrăbii, vă sugerez să începeți prin a trimite o notificare reclamantei, prin scrisoare cu confirmare de primire, în care îi stabiliți un termen până la care, dacă nu va face plata, veți începe procedura de executare silită. În scrisoare furnizați-i și un IBAN. Dacă nu se conformează, av. Niculescu Ionuț v-a spus ce aveți de făcut.
O sentință definitivă nu se pune în executare automat, cel care a câștigat mai are libertatea de a nu o pune în aplicare: poate ați dorit doar să dovediți că aveți dreptate, poate nu doriți să evacuați o văduvă cu 3 copii, etc. De aceea, notificarea arată hotărârea câștigătorului de a pune în aplicare sentința.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in executare hotarare civila rddox rddox O hotarare definitiva civila definitiva avand ca obiect litigiu de munca - despagubiri este supusa executarii pur si simplu de catre instanta care a avut ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa intru peste chirias sa il dau afara? shomescu shomescu Buna ziua, Am avut un proces cu un chirias care nu a mai vrut sa paraseasca apt, un escroc de fapt care a fost descoperit de politie ca a mai facut anterior ... (vezi toată discuția)
Proces castigat - firma se inchide? carepecare carepecare Buna seara, am castigat un proces civil impotriva unui SRL. Azi (21.09.2016) s-a dat sentinta prin care trebuie sa imi recuperez 1.000 ron. Cum ma pot ... (vezi toată discuția)