avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, eu am un salariu brut de 4200 de lei, din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, eu am un salariu brut de 4200 de lei, din salariul net ...

Buna ziua eu am un salariu brut de 4200 de lei din salariu net care rămâne după taxe este legal sa mi se pună poprire 1500 de lei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:41, 2 Iulie 2025
Se poate pune poprire , astfel:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

c) dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si poprire viobz viobz Daca am poprire pe salariu, tot 25% trebuie sa platesc pensie alimentara??? (vezi toată discuția)
Salariu Oprea Vasilica Oprea Vasilica Am proprie pe salariu . Cât este limitata acestei proprii și din care venit se oprește net sau brut? Vă mulțumesc! (vezi toată discuția)
Poprire din salariu mirela1977 mirela1977 Daca un angajat are o poprire de la un executor judecatoresc si apare alta poprire de la alt executor ce suma se retine din salariu? (vezi toată discuția)