avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Am nevoie de îndrumare în legătură cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Am nevoie de îndrumare în legătură cu o dezbatere ...

Bună ziua,
Am nevoie de îndrumare în legătură cu o dezbatere succesorală. Situația este următoarea:

Există un teren înscris pe un titlu comun cu 7 persoane (toți frați sau rude, inclusiv bunicul meu), însă toți cei 7 coproprietari sunt decedați. Pe acel teren, bunicul meu a avut o casă. După căsătorie, părinții mei au construit o nouă casă pe același teren și locuiesc acolo de mai bine de 30 de ani.

Aș dori să știu:
1. Care sunt pașii legali prin care părinții mei pot obține dreptul de proprietate asupra terenului și al casei actuale?
2. Este necesar să se deschidă succesiunea pentru toți cei 7 coproprietari?
3. Se poate invoca uzucapiunea sau posesia de bună-credință în acest caz?
4. Ce acte ar trebui să pregătim și ce instituții trebuie implicate (notar, instanță etc.)?

Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 22:11, 2 Iulie 2025
Buna ziua, uzucapiunea posibil sa poata fi invocata pentru a obtine titlu pe casa, in anunite conditii pe care trebuie sa le discutati detaliat cu un avocat. Cu privire la teren exista varianta sa dezbateti succesiunea si toate succesiunile anterioare daca nu au fost dezbatute de la proprietarii initiali pana in prezent sau uzucapiunea dar exista riscul ca ceilalti mostenitori sa vina in proces si sa invoce drepturi, intemeiat sau nu in functie de detalii care trebuie discutate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obținere acte teren amigobest amigobest Buna dimineața! Bunicii au deținut cu acte un teren și casa construita pe el. După decesul lor s-a dezbătut moștenirea și proprietar a devenit tatăl ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire tex tex Detin un teren si o casa, ramase mostenire de la parinti,pentru care platesc toate taxele si impozitele incepind din anul 1975 si pina in prezent. Mentionez ... (vezi toată discuția)