avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie din armata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie din armata

Buna ziua! Am o intrebare din domeniul militar. Sunt militar aflat la post pe durata de 3 ani. Postul se incheie in August (la sfarsitul lunii) si doresc sa imi dau demisia exact la terminarea postului. Conform legii, trebuie sa intocmesc raport cu 30 de zile inaintea datei de la care doresc trecerea in rezerva. De asemenea, conform legii, nu pot trece in rezerva prin demisie pe timpul aflarii la post. Eu vad solutia simplu, in ideea ca voi face raport cu 30 de zile inaintea incheierii oficiale a postului mentionand ca imi dau demisia cu data terminarii acestuia (practic, nu ar fi demisie pe timpul aflarii la post, ci doar in ziua imediat urmatoare...). Cu toate acestea, exista vreo prevedere sau aspecte pe care nu le cunosc si care ar presupune sa ma deplasez in tara la terminarea postului si sa fiu obligat sa intocmesc raportul de demisie fiind prezent in tara si sa astept 30 de zile in "purgatoriu"? Nu stiu exact si nici nu am unde sa stau in tara daca m-ar obliga sa fac asta ... :(
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2025
Paul12345p, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:15, 3 Iulie 2025
Ce inseamna aflat la post?
Postul permanent (asemanator unei misiuni) - inseamna ca pe o periaoda anume (in cazul meu 3 ani) reprezinti Ministerul Apararii intr-o structura internationala (in cazul meu, in Belgia).
1. Cadrele militare nu pot fi trecute în rezervă ca urmare a prezentării demisiei pe timpul executării misiunilor prevăzute la art. 2 din Legea nr. 42/2004 privind participarea forțelor armate la misiuni în afara teritoriului statului român, cu modificările ulterioare, precum și pe timpul executării altor misiuni în străinătate.

2. In acest caz, demisia va opera dupa terminarea misiunii. .. depunerea demisiei se poate face fie prin prezentare la sediul unitatii, fie transmisa prin posta cu confirmare de primire/ email.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apt medical Danut1222 Danut1222 Sunt ofiter si in urma unui accident nu mai vad cu un ochi! Conform baremelor nu mai pot profesa ca militar, feci ma pot trece in rezerva? Mentionez ca cu ... (vezi toată discuția)
Pot fi trecut in rezerva fara acordul meu ? Ionuk5 Ionuk5 Sunt angajat al Jandarmeriei si am fost declarat APT LIMITAT IN TIMP DE PACE SI RAZBOI cu deficienta USOARA 30% conform HG nr 56/2012, totodata am fost scutit ... (vezi toată discuția)
Demisie cadru militar ContSters405252 ContSters405252 Buna ziua! Sunt cadru militar si mi-am depus demisia acum aproape 30 de zile calendaristice. Demisia inseamna si trecere mea in rezerva, dupa cum mi-a fost ... (vezi toată discuția)