avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Apt medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Apt medical

Sunt ofiter si in urma unui accident nu mai vad cu un ochi! Conform baremelor nu mai pot profesa ca militar, feci ma pot trece in rezerva? Mentionez ca cu celalalt ochi vad AV 1fc si CV normal. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:30, 3 Iunie 2015
Legea nr.80/1995

(1)Ofiterii, maistrii militari si subofiterii in activitate pot fi trecuti in rezerva sau direct in retragere, dupa caz, in urmatoarele situatii:

.....
b)sunt clasati "inapt pentru serviciul militar" de catre comisiile de expertiza medico-militara;
c)sunt clasati "apt limitat";
....
(2)Trecerea in rezerva sau direct in retragere se face din oficiu, in conditiile prevazute la alin. 1 lit. a), b), d), e), f), i1), l), m) si n), la propunerea consiliilor de judecata, in conditiile prevazute la alin. 1 lit. i) si j), iar, in celelalte conditii, la propunerea comandantilor unitatilor din care fac parte, inaintata ierarhic.
(3)Raportul comandantilor privind trecerea in rezerva a cadrelor militare in conditiile prevazute la alin. 1 lit. h) se inainteaza pe cale ierarhica, impreuna cu raportul de demisie, celor in a caror competenta intra, potrivit art. 43, trecerea in rezerva. Pana la comunicarea ordinului de trecere in rezerva, cei in cauza sunt obligati sa-si indeplineasca atributiile functiilor in care sunt incadrati, precum si toate indatoririle ce le revin.
(4)Pe timp de razboi, al mobilizarii, starii de asediu si starii de urgenta cadrele militare nu se trec in rezerva prin demisie.
(5)Ofiterii in activitate care au implinit limita de varsta in grad pentru clasa a III-a in rezerva, prevazuta la art. 86 alin. 4, precum si cadrele militare care au fost clasate medical "inapt pentru serviciul militar cu scoatere din evidenta" se trec direct in retragere, prin aplicarea uneia dintre prevederile alin. 1, in raport cu motivele care determina schimbarea situatiei militare.
(6)Cadrele militare nu pot fi trecute in rezerva ca urmare a prezentarii demisiei pe timpul executarii misiunilor prevazute la art. 2 din Legea nr. 42/2004 privind participarea fortelor armate la misiuni in afara teritoriului statului roman, cu modificarile ulterioare, precum si pe timpul executarii altor misiuni in strainatate.
Mesaj reeditat

@Danut1222

Dată post: Miercuri, 3 Iunie 2015, 21:07
Subiect: Apt medical


Am inteles! Eu vroiam sa stiu daca avand un singur ochi cu AV 1 si CV normal sunt,"apt limitat" conform baremelor actuale din hg 56/2012? Va multumesc!

=====

Nu mai deschideti mai multe topicuri legate de aceeasi problema. Aveti posibilitatea de a folosi butonul "raspunde" in topicul initial deschis pentru a continua discutia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi trecut in rezerva fara acordul meu ? Ionuk5 Ionuk5 Sunt angajat al Jandarmeriei si am fost declarat APT LIMITAT IN TIMP DE PACE SI RAZBOI cu deficienta USOARA 30% conform HG nr 56/2012, totodata am fost scutit ... (vezi toată discuția)
Demisie m.a.pn militaru77 militaru77 lucrez in armata sunt militar profesionist de 11 ani,acum sunt plecat din tara in concediu,infranta,ma intereseaza daca imi pot da demisia de aici,mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o neclaritate legata dde legea 223/2015 privind ... popavio034 popavio034 buna ziua! Am si eu o neclaritate legata dde legea 223/2015 privind pensiile militare. Astfel, art. 17, alin 1, pct. b) prevede ca Au dreptul la pensie de ... (vezi toată discuția)