Langa locuinta mea a inceput un buldozer (cred, nu stiu cum se numeste, ceva cu senile), sa niveleze un teren care era, pana acum, cu iarba, plante etc. Inteleg ca se va contrui ceva acolo, nu este neaparat o surpriza, dar as vrea sa stiu intre ce ore pot sa lucreze, legal. Ma refer la zgomot, in primul rand, dar si la praful care se ridica. Se construiesc si alte blocuri in proximitate, insa muncitorii incep la 7-8, si pana la 5-6 pm termina activitatea.
Conform legii 61/1991 (art 2, alin 26), orele de liniste sunt 22,00-8,00 și 13,00-14,00.
Din ce am vazut eu, in general activitatea pe santier incepe la 7 dimineata si se termina undeva la 5-6 dupa-amiaza, cu exceptia anumitor etape cum ar fi turnarea betonului care se face si noaptea la blocuri din motive tehnologice.
Oricum, amenzile sunt din pacate modice pt dezvoltatori. Amenda intre 500 si 1500 lei e absolut irelevanta pentru cineva care construieste un bloc de cateva milioane de eur...
Multumesc pentru raspuns. Ma intrebam daca orele de liniste citate si de dvs se aplica doar intre vecini (intr-un bloc, spre exemplu). Ma gandeam, mai degraba, ca activitatile realizate de societati comerciale, cu obiect de activitate constructii (nu exclusiv), urmeaza alte reguli (legile privind poluarea, inclusiv fonica).
Daca are cineva informatii specifice despre acest aspect, as aprecia.