Buna ziua! Ca cineva care a avut de a face cu IFN si am avut intarzieri la plata trebuie sa va dezamagesc.
Din pacate cel mai probabil suma achitata catre fiecare IFN este destul de mica comparabil cu sumele datorate.
Pentru viitor, cand mai primiti acte de executare silita neaparat contestați deoarece nu știți exact ce sume va sunt cerute, cum au fost calculate, daca nu cumva exista in contractul respectiv clauze abuzive care va pot ajuta in a impiedica respectiva executare.
La acest moment ce eu as face, avand im vedere prin ce am trecut personal ( deci nu este o opinie cu valoare juridica) ar fi sa vorbesc cu executorul/ executorii si sa aflu exact suma ce este de plata.
In mod sigur cand s-a declansat executarea silita si s-a pus poprire ati primit un plic de la executor cu pretentiile creditorului.
Tineti cont ca este ilegal ca dupa intrarea in executare silita sa se mai adauge dobanzi la soldul datorat deci suma primita de la executor nu se poate modifica ( se pot modifica sumele datorate executorului pentru serviciile sale)
Faceti o verificare si aflati exact cat s-a plătit catre fiecare in intervalul respectiv si veti avea o idee cat timp mai aveti pana inchideti debitele.
Daca va permiteți,va faceti un buget, aranjati cele 6 debite in ordine crescătoare si încercați in fiecare luna sa plătiți un pic mai mult la cel la care suma datorata este mai mica astfel încât usor usor sa scada nr lor.
Totodata faceți un cont în Biroul de credit, vedeti si acolo cu ce sume apareti dator si care este scorul dvs FICO.
Stiu ca este descurajant mai ales ca plătiți de atata timp fara sa vedeti un rezultat dar este important sa stiti exact care va sunt datoriile.
Exista un site reclamatii banci (fara spațiu între cuvinte) unde va puteti expune cazul pe forum si veti primi o opinie in funcție si de actele dvs, încercați si acolo si vedeti poate reusiti sa clarificati exact ce se intampla si mai ales, daca este legal ce se întâmplă.
Mult noroc!
~ final discuție ~