avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, Fiind prima mea postare/intrebare de pe ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, Fiind prima mea postare/intrebare de pe acest site, ...

Buna ziua,
Fiind prima mea postare/intrebare de pe acest site, o sa va fac un mic rezuumat. In anul 2020, am accesat un credit de nevoi personale de la IFN-ul Simplu Credit, in valoare de 2000 RON. Ulterior la o luna distanta m-am hotarat sa il platesc, am achitat initial o parte din acesta, mai exact 486 RON ca mai apoi, in urmatoarea luna sa mai achit 700 RON. Acestia mi-au comunicat faptul ca a ramas de plata 1.300 ron cu tot cu dobanzile acestora. Au intervenit probleme medicale la mine si nu am mai reusit sa achit, ba dimpotriva, am fost nevoit sa apelez la alte IFN-uri, "m-am ingropat" in 6 IFN-uri, nu stiu daca cineva a trecut prin situatia mea. 6 IFN-uri( suma totala cu tot cu Simplu Credit a fost de 6400 RON) a carora rate si dobanzi depaseau mult limitele mele financiare. La 6 luni distanta Simplu Credit m-a informat ca de la 1.300 RON aveam de achitat 9.500 RON. Dobanzile erau exorbitante, mai exact 6.223 % era DAE . Intrebarea mea este, suntem in 2025, eu in toata aceasta perioada am fost angajat cu popriri pe carduri unde mi s-a luat lunar minim suma de 2000 RON care a mers catre executori/ IFN-uri. Voiam sa stiu daca a mai trecut cineva prin aceasta situatie, care au fost solutiile, cum a depasit situatia? Pentru ca platesc de 5 ani luna de luna, si dobanzile doar cresc si nu se opresc.
Va multumesc anticipat si multa sanatate va doresc.
Cel mai recent răspuns: alexandrer , utilizator 12:16, 10 Iulie 2025
Buna ziua! Ca cineva care a avut de a face cu IFN si am avut intarzieri la plata trebuie sa va dezamagesc.
Din pacate cel mai probabil suma achitata catre fiecare IFN este destul de mica comparabil cu sumele datorate.
Pentru viitor, cand mai primiti acte de executare silita neaparat contestați deoarece nu știți exact ce sume va sunt cerute, cum au fost calculate, daca nu cumva exista in contractul respectiv clauze abuzive care va pot ajuta in a impiedica respectiva executare.
La acest moment ce eu as face, avand im vedere prin ce am trecut personal ( deci nu este o opinie cu valoare juridica) ar fi sa vorbesc cu executorul/ executorii si sa aflu exact suma ce este de plata.
In mod sigur cand s-a declansat executarea silita si s-a pus poprire ati primit un plic de la executor cu pretentiile creditorului.
Tineti cont ca este ilegal ca dupa intrarea in executare silita sa se mai adauge dobanzi la soldul datorat deci suma primita de la executor nu se poate modifica ( se pot modifica sumele datorate executorului pentru serviciile sale)
Faceti o verificare si aflati exact cat s-a plătit catre fiecare in intervalul respectiv si veti avea o idee cat timp mai aveti pana inchideti debitele.
Daca va permiteți,va faceti un buget, aranjati cele 6 debite in ordine crescătoare si încercați in fiecare luna sa plătiți un pic mai mult la cel la care suma datorata este mai mica astfel încât usor usor sa scada nr lor.
Totodata faceți un cont în Biroul de credit, vedeti si acolo cu ce sume apareti dator si care este scorul dvs FICO.
Stiu ca este descurajant mai ales ca plătiți de atata timp fara sa vedeti un rezultat dar este important sa stiti exact care va sunt datoriile.
Exista un site reclamatii banci (fara spațiu între cuvinte) unde va puteti expune cazul pe forum si veti primi o opinie in funcție si de actele dvs, încercați si acolo si vedeti poate reusiti sa clarificati exact ce se intampla si mai ales, daca este legal ce se întâmplă.
Mult noroc!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
alexandrer, utilizator
Buna ziua,

Va multumesc din suflet pentru timpul acordat si pentru sfatul dat. O sa le urmez si multa sanatate va doresc !

alexandrer a scris:

Buna ziua! Ca cineva care a avut de a face cu IFN si am avut intarzieri la plata trebuie sa va dezamagesc.
Din pacate cel mai probabil suma achitata catre fiecare IFN este destul de mica comparabil cu sumele datorate.
Pentru viitor, cand mai primiti acte de executare silita neaparat contestați deoarece nu știți exact ce sume va sunt cerute, cum au fost calculate, daca nu cumva exista in contractul respectiv clauze abuzive care va pot ajuta in a impiedica respectiva executare.
La acest moment ce eu as face, avand im vedere prin ce am trecut personal ( deci nu este o opinie cu valoare juridica) ar fi sa vorbesc cu executorul/ executorii si sa aflu exact suma ce este de plata.
In mod sigur cand s-a declansat executarea silita si s-a pus poprire ati primit un plic de la executor cu pretentiile creditorului.
Tineti cont ca este ilegal ca dupa intrarea in executare silita sa se mai adauge dobanzi la soldul datorat deci suma primita de la executor nu se poate modifica ( se pot modifica sumele datorate executorului pentru serviciile sale)
Faceti o verificare si aflati exact cat s-a plătit catre fiecare in intervalul respectiv si veti avea o idee cat timp mai aveti pana inchideti debitele.
Daca va permiteți,va faceti un buget, aranjati cele 6 debite in ordine crescătoare si încercați in fiecare luna sa plătiți un pic mai mult la cel la care suma datorata este mai mica astfel încât usor usor sa scada nr lor.
Totodata faceți un cont în Biroul de credit, vedeti si acolo cu ce sume apareti dator si care este scorul dvs FICO.
Stiu ca este descurajant mai ales ca plătiți de atata timp fara sa vedeti un rezultat dar este important sa stiti exact care va sunt datoriile.
Exista un site reclamatii banci (fara spațiu între cuvinte) unde va puteti expune cazul pe forum si veti primi o opinie in funcție si de actele dvs, încercați si acolo si vedeti poate reusiti sa clarificati exact ce se intampla si mai ales, daca este legal ce se întâmplă.
Mult noroc!

Toti învățăm, uneori pe calea cea grea dar important este ca exista viata si dupa executarea silita si o sa ajungeți si dvs acolo chiar daca dureaza ceva mai mult timp.
Ma bucur daca va ajuta ce v-am scris, va mulțumesc pentru urari si va doresc acelasi lucru!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare cerere de card ContSters71676 ContSters71676 Am scos produse de consum in rate cu credit de la un IFN.Pot fi executata silit daca exista numai o cerere de emitere de card si conditiile generale? (vezi toată discuția)
Poate banca sa ma execute de doua ori pentru acelasi contract de credit? melkoci melkoci Incerc pe scurt sa redau situatia mea cu o banca.In 2006 am luat un credit de nevoi personale.In decembrie 2009 am avut a intelegere de plata cu banca,prin ... (vezi toată discuția)
Executare silită după 3 ani lorenamartin lorenamartin Bună ziua! Mă aflu într-o situație pe care nu știu cum s-o rezolv. În anul 2018 mi-am făcut un credit tip IFN, care nu a fost achitat, ultima plată ... (vezi toată discuția)