avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluare teren abandonat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluare teren abandonat

Buna ziua ! Am o intrebare legata de un teren aflat in vecinatatea mea pe care l-am curatat si il ingrijesc de cativa ani . SItuatia este urmatoarea : Terenul este lipit de terenul meu si apartine vecinei de peste strada ( din ce stiu vecina nu are acte si nici cadastru ) . Pana acum aproximativ 8 ani terenul era acoperit cu vegetatie si gunoaie . Eu l-am curatat si de atunci il intretin ( il si folosesc sa parchez masina de el si sa depozitez diverse cu acordul vecinei pana de curand cand s-a suparat si mi-a zis sa il eliberez ) . Acestea fiind spuse vin cu urmatoarea intrebare : Exista vre-o modalitate sa preiau terenul dat fiind faptul ca l-am ingrijit atatia ani ? O sa pun si doua imagini cu inainte si dupa ce a fost curatat terenul :
Inainte : [ link extern ]
Dupa : [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:13, 3 Iulie 2025
daca vecina are titlu de proprietate, e al ei. daca ați avut un acord, chiar si verbal, înseamnă ca agreați ca terenul e al vecinei. acest acord a fost similar unui contract de comodat.
Pe titlul de proprietate apare fratele vecinei care a locuit in ultimii 30 de ani in alta localitate . In tot timpul asta terenul a fost lasat in paragina .
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2025
petros_ro, utilizator
"Art. 930 CCiv:
Uzucapiunea extratabulară
(1) Dreptul de proprietate asupra unui imobil și dezmembrămintele sale pot fi înscrise în cartea funciară, în temeiul uzucapiunii, în folosul celui care l-a posedat timp de 10 ani, dacă:
a) proprietarul înscris în cartea funciară a decedat ori, după caz, și-a încetat existența;
b) a fost înscrisă în cartea funciară declarația de renunțare la proprietate;
c) imobilul nu era înscris în nicio carte funciară."
A poseda inseamna inclusiv a plati impozitul pentru acel teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in posesie a unui teren Constantin0101 Constantin0101 Buna ziua,. Se poate intra in posesia unui teren daca sunt platitorul de taxe pe acel teren de Mai bine de 10 ani ? Bunicul me (defunct) Este unul dintre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!as dori o informatie in legatura cu un apartament in ... ella.ella ella.ella Buna ziua!As dori o informatie in legatura cu un apartament in care stau de 16 ani ,renovat acu 2 ani gresie ,parchet,termopan....proprietarul e decedat actele ... (vezi toată discuția)
Legea prescriptiei cum functioneaza? karcsika1958 karcsika1958 Legea prescriptie cum functioneza. ??/ exemplu pentru imobil ca a iesit din termen de prescriptie.Foarte frumos multumesc daca primesc un raspuns (vezi toată discuția)