avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua! Am făcut si eu un credit în Iunie 2025 ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua! Am făcut si eu un credit în Iunie 2025 ...

Bună ziua! Am făcut su eu un credit la Credius în Iunie 2025 cu prima scadenta oe 25.07.2025. Am făcut o plata parțială de 2000 RON și acum doua zile am accesat în aplicația Credius cererea de rambursare integrala a creditului. Peste o zi mai exact ieri, am întrat în aplucatie și am văzut mesajul cu creditul meu cesionat către Finopro ifn. Puteți sa mi spuneți va rog ce se intampla? Am sunat la Finopro și nu răspunde nimeni. A mai trecut cineva prin asta? Va rog dacă ma poate ajuta cineva cu niște răspunsuri!
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Georgetaanestigeta@yahoo.com , utilizator 17:05, 9 Iulie 2025
Salut!
Exact de aceste doua entitati m-am lovit si eu cu diferenta ca eu am întârziat cu plata ratelor.
Dar, din proprie experienta te sfătuiesc următoarele :
Daca iti permiti ia legătura cu un avocat daca nu pot sa iti spun ce am facut eu ( care nu mi-am permis)
* ia legătura cu Credius ( salut@credius.ro) prin email ( dovezi scrise) prin care sa contesti pe aceasta cale existenta cuantumului debitului, indeplinirea procedurilor de avizare dar si depunerea tuturor diligentelor in căutarea de
solutii pentru achitarea datoriilor si cer un răspuns oficial in scris pe email la adresa din contract.
Nu accepta discutii telefonice.
* La fel, ia legătura cu FinoPro (eu am adaugat la CC si Credius), trimite detalii legate de contract, poza CI si cere detalii despre contract, suma datorata etc ( eu nu am trimis initial CI si raspunsul primit a fost ca nu pot stabili cu precizie daca eu sunt debitorul si ca vor dovada respectiv CI) - juridic@finoproifn.ro sau, in cazul meu am primit raspuns de la razvan.doroftei@finoproifn.ro
* eu am fost sfatuit (chiar pe acest site) sa trimit banii in contul din contract insa eu am trimis in contul comunicat al FinoPro pentru ca nu am vrut sa risc executarea silita fiind deja in intarziere
* exista un site reclamatii bănci ( fara spatiu între cuvinte) si exista un forum specializat care va poate ajuta cu mai multe info.
* nu uitasi sa cereti o adeverință care sa confirme incheierea creditului la momentul in care ati achitat suma datorata
Nu stiu cum este cazul dvs insa va sfatuiesc sa va faceți ( daca nu aveți deja) un cont pe site-ul biroului de credit si sa va urmăriți situația deoarece la momentul cesionarii ar putea aparea modificari care sa agraveze scorul FICO ( nu știu daca v-ati familiarizat cu el dar este foarte important pentru o viitoare creditare).
Bafta!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună! Am luat legătura cu Finopro prin e mail, am cerut soldul contului sa achit integral și am achitat. Acum aștept tot pe e mail confirmarea de achitare integrala . Mi s a spus ca o voi primi în cel mai scurt timp. Nu știu dacă am procedat corect dar am vrut sa scap de ei. Mulțumesc pentru răspuns!
Ma bucur ca ati rezolvat. Nu vreau sa ma repet, nu stiu baza in care ei au facut cesiunea creditului dvs dar as verifica totuși si biroul de credit (pentru a va asigura ca nu mai apare datoria dar si daca exista vreo mentiune legata de transfer - vreo bulina) mai ales ca aceste data sunt stocate 4 ani dar si pentru ca scorul FICO este important mai ales cand este vorba de împrumuturi de nevoi personale < tot din proprie experienta va spun>.
O zi reusita!
Mulțumesc mult! O sa mi fac și la Biroul de Credite sa pot verifica. Mulțumesc și o zi frumoasă să aveți!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am avut in 2014 o rata am ramas in urma si banca unde ... Reni 93 Reni 93 Buna ziua am avut in 2014 o rata am ramas in urma si banca unde trebuia sa platesc rata sa inchis in 2015 ! Intrebarea mea e daca dupa atatea ani figuresc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am contractat un credit de în valoare de ... caef caef Buna ziua Am contractat un ctedit de ls Credius in valoqte de 4700 lei in octombrie 2023. Nu am platit decat partial. Cerificand contul de.pe Credius am ... (vezi toată discuția)
Creanta cesionata de catre credius catre finopro ifn alexandrer alexandrer Creanta cesionata de Credius catre FinoPro IFN, nu stiu cum sa procedez cu plata restanta in absenta instintarii oficiale de cesionare. Povestea clasica, o ... (vezi toată discuția)