avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... a avut un apartament înainte de căsătoria cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

a avut un apartament înainte de căsătoria cu nevasta 2 ...

Bună ziua, se da următoarea situație.
Tatăl meu biologic a avut un apartament înainte de căsătoria cu nevasta 2 . Din căsătoria lor are un băiat. 40 de aninecasatorit, sra cu mamica. Tata a murit acum 20 de ani si nu a făcut nimeni nimic, ( din câte stiu) .
Întrebarea mea este: ce șanse am sa fac o succesiue dupa atât de mult timp.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, Aveti garantia ca situația este la zi, adica actualizata?
Întrebarea este: cunoasteti precis ce cuprinde masa patrimoniala?
Apartamentul a fost pe numele decedatului, la data decesului?
Cum au trait cei doi (nevasta 2 si copilul) in cei 20 de ani in apartament?
Da, nu au făcut succesiunea. Apartamentul era pe numele tatălui meu când ei s.au căsătorit. La momentul căsătoriei el deja avea apartament. Eu existam deja.

trandafir2 a scris:

Bună ziua, Aveti garantia ca situația este la zi, adica actualizata?
Întrebarea este: cunoasteti precis ce cuprinde masa patrimoniala?
Apartamentul a fost pe numele decedatului, la data decesului?
Cum au trait cei doi (nevasta 2 si copilul) in cei 20 de ani in apartament?

Da sigur. Eu ma refeream, care ar fi fost situatia apartamentului la data decesului tatalui (nu la data casatoriei).
La data casatoriei celor doi, ati spus si in primul mesaj ca, apartamentul era pe numele tatalui.
Poate ca intre timp, adica in timpul casatoriei, s-a constituit un drept de proprietate pe numele sotiei, etc. Sau chiar un testament.
Mi se pare ciudat ca cei doi (mama si fiu) sa fi stat in apartament 20 de ani fara sa dezbata succesiunea.
Este vorba de impozite, de contracte la utilitati, samd. Deci ...

Dupa ce se stabileste in mod clar situatia juridica a apartamentului si dupa ce se stabileste masa patrimoniala, puteti sa va ganditi si la dezbaterea succesiunii. Sansele, avand in vedere lipsa informatiilor, sunt ...dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune luiza2008 luiza2008 Buna ziua, As vrea sa aflu raspuns la urmatoarea problema: Sotia a decedat,insa inainte de moarte (aceasta fiind grav bolnava,stia probabil ca nu mai are ... (vezi toată discuția)
Succesiune sorina-sorina sorina-sorina Tata, mama ,2 copii majori si un apartament. Parintii au divortat, mama a murit dupa divort in 1996, succesiunea nu s-a dezbatut. Tata s-a recasatorit acum 7 ... (vezi toată discuția)
Succesiune feliciaion feliciaion buna ziua tatal meu biologic s/a recasatorit si are o casa , mai are si o nevasta si un copil , tata moare acu 10 ani si sotia nu a facut succesiua nici ... (vezi toată discuția)