avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua! Am 4 propiri, 2 la banca iar 2 la angajator ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua! Am 4 propiri, 2 la banca iar 2 la angajator ...

Buna ziua!
Am 4 propirii,2 la banca iar 2 la angajator,2 dintre ei nu ai trimis la angajator propire.
Angajatorul îmi trage jumătate din salar 1480 lei ii împarte la cei doi angajatori iar banca îmi mai trage din cealaltă jumătate 1480 îmi trage 740 banca si rămân cu 740 lei din care platesc si 50 lei Comision de propire si rămân cu 690 lei.
Am vorbit cu cei 4 executori 2 mi-au ridicat propirea de la banca dar ceilalți 2 nu vor pentru ca au spus ca nu este treaba lor ca eu mai am încă 2 propirii,exact așa mi-au răspuns.
Pot sa fac ceva in cazul asta,nu am putut face contestație ptr ca este fără cai de atac.
Nu ma pot înțelege cu cei 2,exista o soluție pentru așa ceva? Multumesc anticipat pentru răspuns.!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:51, 4 Iulie 2025
Ați putea găsi înțelegere la angajator să vă plătească salariul în mână'?
nu din păcate nu,am vorbit dar au spus ca ei nu pot face asta
Nu vrea din comoditate, dar se poate dacă ar vrea să vă ajute.

În acest caz altă soluție nu mai aveți, decât să faceți Contestație la executare, la Judecătorie.

Invocați Art. 729 - Cod procedură civilă:
(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2025
Dapix, utilizator
Nu-i atat de simplu sa platesti salariile cash , intr-o firma care nu lucreaza cu numerar . Trebuie sa ai casier , sau sa atribui sarcini de casier unui angajat , acestuia sa-i retii garantie de gestionar , sa ai spatiu amenajat ( securizat ) pentru caserie , sa-l imputernicesti sa mearga la banca sa ridice numerar , etc. , etc. Nu-i suficient doar sa ai bunavointa sa-ti ajuti angajatul .
Buna ziua!
Cred ca mi-am rezolvat problema!
Am apelat la unejc cu toate dovezile,si au spus ca suma care mi-a fost trasa peste 1/2 din salar trebuie sa o primesc înapoi,trebuie sa invoc executorii cu codul civil 729.
Deoarece executorii la momentul de fata încalcă acest cod civil. Am trimis aceste dovezi si răspunsuri la cei doi executorii si aștept un răspuns. Acest cod civil este pentru a încuraja munca cu cartea de munca si pentru traiul de zi cu zi.
Sper sa primesc un răspuns pozitiv,o sa revin când o sa primesc un răspuns pentru cei care se afla sau se vor afla in situația mea.
In data de 15 o sa îmi între salariul sper sa nu rămân iarăși cu 690 lei. Revin cu un răspuns.

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru un credit care eu nu l-am avut maier26 maier26 Buna ziua . Am primit un plic cu executare silita pentru un credit care eu nu am cerut la bamca romaneasca din 29.03.2006 in care mi se pune propire pe salar ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe concediu medical gavriluta80 gavriluta80 Am o poprire pe cont bancar de la un executor care nu se afla pe raza curții de apel conform legii. De luna trecuta sunt în concediu medical pentru ... (vezi toată discuția)
Poprire alesimtranslate alesimtranslate Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca un executor imi poate opri 1/3 din salariul meu net de 800 de lei. Acum angajatorul imi opreste 265 de lei din salariu ... (vezi toată discuția)