avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Astazi 03.07.2025 persoana X a fost fortata prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Astazi 03.07.2025 persoana X a fost fortata prin amenintari si ...

Astazi 03.07.2025 persoana X a fost fortata prin amenintari si santaj emotional sa paraseasca locul de munca si sa plece din companie prin demisie.
Evident ca nu a semnat demisia.
1. Ce poate face persoana in cauza?
2. Ce demersuri legale poate face in cauza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:16, 4 Iulie 2025
Buna seara, daca se pot dovedi cele intamplate, se poate formula plangere penala.
Si-a dat sau nu demisia ?
Inca nu. X doreste sa lucreze, insa nu in conditii de agresivitate din partea superiorului.
Am trimis o nota de informare catre conducere (pe mail) ref. la cele intamplate (subliniind starea de abuz emotional) Astazi 04.07.2025 ne-am prezentat la firma pt. a discuta cu un director (mai sus decat seful direct). Ne-au lasat sa asteptam vreo 2 ore fara sa fim abordati de vreun superior si, evident am plecat.
Sotia nu mai merge la serviciu in aceste conditii. Am facut si o poza cu prezenta noastra la companie (pt. un posibil probatoriu - cu data si ora). Vedem ce se intampla de luni 07.07.2025.
Am procedat corect?
Cum pot proceda mai departe? Nici nu doresc sa fie acuzata de indisciplina.
Firma, Probabil sa recurga la unele abuzuri.

Multumesc !

da, ati procedat corect ..puteti face la fel si luni .. luni dupa ce plecati de acolo, mergeti si la ITM sa vedeti ce va spun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi dau demisia la zi? vaban vaban Vreau sa stiu in ce mod voi fi afectat daca actualul angajator nu vrea sa imi accepte o cerere de demisie la zi, fara preaviz de 15 zile. Mai am 20 de zile de ... (vezi toată discuția)
Presing pentru demisie pyconehd pyconehd Buna ziua,lucrez pentru o companie nationala de cablu si aplelez la forum pentru a gasi cateva sfaturi. De 6 luni se face abuz psihologic as putea spune din ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea cu reportofonul de catre fostul sot adela_l adela_l Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: am divortat in urma cu 13 ani. Dupa o perioada de timp ne-am impacat si, de dragul copiilor, am hotarat sa convietuim ... (vezi toată discuția)