Se poate contesta in justiție retinerea de la 1 August 2025 a CASS de 10% la pensie peste 3000 Ron ca fiind neconstituțională si solicitarea retrocedării sumelor reținute la sfârșitul procesului?
Multumesc
Stimata @Amalia R , - cu tot respectul - vi se pare normal sa beneficiem de servicii de sanatate ( de la medicina primara , la transplant , plus medicamente compensate ) , fara sa platim nimic - nimic ? Nu stiu cum e la dvs. , dar pot sa va spun cum e la mine : am un medicament care costa 750 lei pe luna , pe care-l primesc gratuit . Basca , alte medicamente pentru bolile cronice aferente varstei , ca marea majoritate a pensionarilor , pentru care am compensare . O cota CASS la pensia mea , nu acopera nici un sfert din cat primesc . Toti cerem Statului sa faca , sa dreaga , fara sa ne gandim ca acesta nu are de unde lua bani decat de la cetateni si agenti economici , prin taxe si impozite , de unde din alta parte ? indiferent cine e la guvernare … E - desigur - doar opinia mea , nu doresc sa o impun nimanui …
Se face o egalizare a celor 5 milioane de pensioari (ma rog, doar cei cu pensii mai mari de 3.000 lei, considerate "nesimtite" dupa guvernanti), toti trebuie sa fie bolnavi si le luam la toti 10 % din pensie. De ce sa pui impozit diferentiat la lanturile de farmacii, de ce sa compensezi/ sa fie gratuitate, la medicamente numai pentru cei care au nevoie (mult prea putini dupa dorinta acelorasi guvernanti) ? De ce sa reformezi sistemul sanitar bonav, din radacini ? De ce sa ai bilete de tratament dupa nevoile pensionarilor, nu dupa ceva reglementari care imi scapa ?