avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se poate contesta in justiție retinerea de la 1 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se poate contesta in justiție retinerea de la 1 August 2025 ...

Se poate contesta in justiție retinerea de la 1 August 2025 a CASS de 10% la pensie peste 3000 Ron ca fiind neconstituțională si solicitarea retrocedării sumelor reținute la sfârșitul procesului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:02, 26 Iulie 2025
Pai a fost modificat art 224 din Legea 95, exact in sensul dorit de guvernanti, Nu le-a scapat!
Am observat ulterior si eu. Din păcate nu mai vad nicio cale de atac. Suntem captivi la cheremul unora care au capturat tara efectiv

Adrian6803 a scris:

Pai a fost modificat art 224 din Legea 95, exact in sensul dorit de guvernanti, Nu le-a scapat!

Stimata @Amalia R , - cu tot respectul - vi se pare normal sa beneficiem de servicii de sanatate ( de la medicina primara , la transplant , plus medicamente compensate ) , fara sa platim nimic - nimic ? Nu stiu cum e la dvs. , dar pot sa va spun cum e la mine : am un medicament care costa 750 lei pe luna , pe care-l primesc gratuit . Basca , alte medicamente pentru bolile cronice aferente varstei , ca marea majoritate a pensionarilor , pentru care am compensare . O cota CASS la pensia mea , nu acopera nici un sfert din cat primesc . Toti cerem Statului sa faca , sa dreaga , fara sa ne gandim ca acesta nu are de unde lua bani decat de la cetateni si agenti economici , prin taxe si impozite , de unde din alta parte ? indiferent cine e la guvernare … E - desigur - doar opinia mea , nu doresc sa o impun nimanui …
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2025
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
art.224 din Legea 95/2006 nu este modificat ...postati actul normativ
Se face o egalizare a celor 5 milioane de pensioari (ma rog, doar cei cu pensii mai mari de 3.000 lei, considerate "nesimtite" dupa guvernanti), toti trebuie sa fie bolnavi si le luam la toti 10 % din pensie. De ce sa pui impozit diferentiat la lanturile de farmacii, de ce sa compensezi/ sa fie gratuitate, la medicamente numai pentru cei care au nevoie (mult prea putini dupa dorinta acelorasi guvernanti) ? De ce sa reformezi sistemul sanitar bonav, din radacini ? De ce sa ai bilete de tratament dupa nevoile pensionarilor, nu dupa ceva reglementari care imi scapa ?

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare și pensionare anticipata valer67 valer67 Bună ziua ! Am 34 ani stagiu de cotizare, vârsta de 52 ani, sunt încadrat în rândul persoanelor cu dizabilități, gradul accentuat.Inteleg ca vârsta ... (vezi toată discuția)
Indice de corectie-stagiu complet ? Agata2 Agata2 Pentru a se aplica indicele de corecție pentru pensia de invaliditate, trebuie sa ai stagiu complet de cotizare sau nu ? Eu sunt pensionata pe caz de boală ... (vezi toată discuția)
Am fost pensionata pe caz de boala(invaliditate) in anul 2014 ... verbitax verbitax Am fost pensionata pe caz de boala(invaliditate) in anul 2014 cu indice de corectie 1,07 iar in anul 2021 am fost pensionata pentru limita de varsta cu acelasi ... (vezi toată discuția)