avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, Sunt cetatean roman cu domiciliul in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate de ...

Buna ziua,
Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate de mai bine de 24 de ani (detinator de pasaport CRDS). Intre timp am primit ca donatie un apartament, pe care l-am inchiriat. Am declarat contractul la Anaf-ul din raza apartamentului, dar am fost chemata ulterior sa mi se spuna ca trebuia sa-l inscriu unde am rezidenta fiscala, adica intr-o alta localitate in care locuiam acum 24 de ani. Desi am explicat ca am domiciliul in strainante, mi s-a repetat ca rezult cu domiciliul fiscal in Romania. Nu pot merge in tara si m-am inscris la portarul Anaf on line. Cum ar trebui sa procedez pentru a rezolva corect aceasta problema: inscriere ca nerezident la Anaf si platitor de taxe si impozite care sunt rezultate doar din inchirierea acestui apt ? Multumesc pentru un eventual raspuns!
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2025
karanina, utilizator

Alte discuții în legătură

Pasaport crds si declaratia de rezidenta fiscala Wizz Wizz Daca am obtinut in 2018 pasaportul CRDS, mai este necesar sa depun formularul de schimbare a rezidentei fiscale? Intreb fiindca presupune un efort (traduceri, ... (vezi toată discuția)
Plata cass pentru nerezidenti care obtin venituri din chirii. ContSters320921 ContSters320921 Ma adresez la Dvs. pentru un ajutor ca sa clarific situatia mea privind cererea de plata CASS. In primul rand, mentionez ca sunt un cetatean roman, ... (vezi toată discuția)
Resedinta in strainatate si inchirierea in romania SebastianIv SebastianIv Salut! Recent m-am mutat intr-o alta tara din UE, unde am contract de munca pe un an cu posibilitate de prelungire. In acelasi timp, m-am inregistrat la ... (vezi toată discuția)