avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua , sunt angajata cu contract pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua , sunt angajata cu contract pe perioada nedeterminata ...

Buna ziua , sunt angajata cu contract pe perioada nedeterminata iar în contract programul de lucru specificat este de 8 ore , fara a fi specificat că se lucrează în ture . Cu toate acestea , angajatorul ne obligă sa facem prin rotație , ture de după-amiază. Este legal acest aspect ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 5 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
C.i.m. trebuie ca contina durata normală a muncii, exprimată în ore/zi şi/sau ore/săptămână, condiţiile de efectuare şi de compensare sau de plată a orelor suplimentare, precum şi, dacă este cazul, modalităţile de organizare a muncii în schimburi

In speta, munca in schimburi trebuie stipulata in contract.

Sesizati ITM-ul .

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de odihnă eliza100 eliza100 Buna seara Fiul meu se află in următoarea situatie Este angajat in funcția de casier la Mega Image. Din luna aprilie 2017 este discriminat de sefa de ... (vezi toată discuția)
Un salariat care lucreaza in ture, in luna ianuarie a efectuat ... minval minval un salariat care lucreaza in ture, in luna ianuarie a efectuat 180 ore din care 20 au fost ore suplimentare, norma de lucru deci de 160 ore. Intrebare: pentru ... (vezi toată discuția)
Nedumerire Dandiaconescu Dandiaconescu Buna ziua, am si eu o intrebare daca se poate sa ma ajutati si pe mine, 30 noiembrie si 1 decembrie sunt zile libere date de stat, eu lucrez in 4 schimburi ... (vezi toată discuția)