avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema presedinte asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema presedinte asociatia de proprietari

Bună ziua,

Vă cer sfatul în legătură cu o problemă pe care o avem la asociația de proprietari.

Avem un președinte de bloc al cărui mandat este pe 4 ani, a fost ales din oct 2020 până la adunarea generală ordinară din primul trimestru 2025 (conform contractului, am copiat mai jos). În ultimii doi ani minim nu a convocat însă nicio adunare generală.

4.1. Durata contractului de mandat al Presedintelui Asociatiei este de 4 ani, incepand cu data de
05.10.2020 in acord cu Hotararea Adunarii Generale a Asociatiei luata in cadrul sedintei din data de
05.10.2020. Mandatul Presedintelui inceteaza la data desfasurarii Adunarii Generale ordinare din
primul trimestru al anului 2025.
Pentru prelungirea duratei mandatului Presedintelui este necesara o Hotarare a Adunarii
Generale in acest sens si intocmirea in forma scrisa a unui act aditional la prezentul contract de
mandat.

În plus, președintele a mai făcut următoarele:

- a montat camere de supraveghere video la parter fără acordul proprietarilor

- a schimbat recent butucul de la ușa blocului fără acordul proprietarilor, fără să anunțe și fără să dea chei tuturor locatarilor, a împărțit selectiv câteva chei

- a efectuat deratizări intense, cu miros oribil în case, fără să anunțe în prealabil

- cel mai grav, există trei plângeri la Poliția Sector 2 pentru agresiuni verbale și fizice asupra unor proprietari, inclusiv asupra mea

Intenționez să fac o sesizare la Primăria Sector 2, dar aș dori să știu ce soluții legale am în această situație?

Ce se poate face dacă nu reușim să strângem o treime dintre proprietari pentru convocarea adunării generale? E un bloc vechi și vecinii sunt foarte pasivi.

Este necesar să angajez un avocat acum sau să aștept răspunsul de la primărie dupa sesizare?

Președintele poate rămâne în funcție chiar dacă primește amenzi?

Vă mulțumesc anticipat pentru orice sfat sau recomandare.

Cu respect,
Mihaela
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2025
mihaela8827, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:29, 7 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Convocați adunarea generală, lumea nu vine, o mai convocați o dată cu listă convocatoare unde semneaza proprietarii sau cu scrisori cu confirmare de primire și la a doua adunare se iau hotărârile cu majoritate indiferent de cvorum
Multumesc de raspuns. Adunarea o pot convoca eu ca proprietar sau trebuie sa fac o cerere tot catre presedinte?
Si ma tot intreb ce se intampla daca nimeni nu vrea sa preia functia de presedinte, daca chiar reusim sa convocam adunarile.
Mersi mult.
(3) Adunarea generală ordinară se convoacă de către:
a) președintele asociației de proprietari sau comitetul executiv;
b) cel puțin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociației de proprietari.

cat despre dorinta proprietarilor de a deveni presedinte, ati putea incerca sa remunerati aceasta functie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare presedinte asociatie de proprietari andrey23ken andrey23ken Buna ziua, Am nevoie de ajutor in privinta schimbarii actualului presedinte. Complex rezidential Bucuresti Actualul Presedinte este pus de catre ... (vezi toată discuția)
Asociați Jimbolia Jimbolia O întrebare am intr-o asociație convocarea adunări generale o poate face oricine din Membri Fondatori sau ? Doar președintele asociației ?! (vezi toată discuția)
Situatie incurcata asociatie proprietari. vinovati multipli Cuasoc Cuasoc Buna ziua! Va solicit respectos pareri in legatura cu iesirea dintr-o situatie aparent incurcata si as dori pareristilor \"ar fi trebuit\" sa se abtina. Se da ... (vezi toată discuția)