avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La calcularea taxelor pentru mostenire, valoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La calcularea taxelor pentru mostenire, valoarea imobilului ptr ...

La calcularea taxelor pentru mostenire, valoarea imobilului ptr care se percep taxe notariale se imaparte in 2, ,la care se aplica taxele/defunctul are 1/2 din locuinte, copii vin la mostenire alaturi de mama pentru cealalata parte de 1/2? valaorea imobilului se imaparte la 2, deoarece se vine la mostenire doar ptr 1/2?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:45, 7 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Se stabilește valoarea totală, se împarte la 2 și rezultatul e cel după care se calculează taxele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune stanciu luminita stanciu luminita Buna ziua Tatal meu a decedat acum 10 ani si nu am facut succesiunea,iar mama acum trei luni.In urma lor a ramas un apartament cu trei camere.Sora mea renunta ... (vezi toată discuția)
Mostenire alinapauna alinapauna in cazul in care parintii a 2 copii au o locuinta si unul din parinti decedeaza,care vor fi cotele parte a fiecarui copil si respectiv a mamei cand se va face ... (vezi toată discuția)
Dezbatere masa succesorala ionela-pc ionela-pc buna ziua, tata a decedat acum trei luni si am ramas , mama, eu si sora mea. va rog sa-mi spuneti care este termenul limita pentru dezbaterea masei ... (vezi toată discuția)