avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... La ce valoare a pensiei se aplică cass?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

La ce valoare a pensiei se aplică cass?

Bună ziua,la ce valoare a pensiei se aplică cass ,la pensia brută minus impozitul șI minus 3000? Va mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:00, 9 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stim inca , va trebui sa asteptam sa treaca de Parlament . Parlamentarii pot depune amendamente , depinde de Guvern daca le accepta , sau nu . Parlamentarii pot depune si o motiune de cenzura , in termen de 3 zile de la angajarea raspunderii . Daca nu depun , sau daca nu trece , abia atunci intra in vigoare noile prevederi . Daca trece motiunea , tot actul normativ pica , cu Guvern cu tot . Deci , va trebui sa mai asteptam 3 zile , sa vedem daca se schimba legislatia , sau ramane cea veche . Acum , e prematur .
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2025
CHKa, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ceea ce depaseste 3000 lei/brut se aplica CASS de 10%.
Din ceea ce depaseste 3000 lei/brut se scade CASS-ul, apoi se aplica impozitul de 10%.,
Ex:
5.000 lei pensie/brut
2000 x 10% = 200 lei CASS
2000-200 = 1800 x 10% = 180 lei Impozit.
5000 - 200 CASS - 180 lei impozit = 4620 lei/net.
Mulțumesc pentru raspuns. O zi buna!
Probabil ar trebui sa se posteze si actul normativ ..vorbim de ceva ce inca nu este adoptat . De asemenea, Preşedintele României poate cere reexaminarea legii adoptate, iar Legea se publică în Monitorul Oficial al României şi intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor spete AlexandraGabriela28 AlexandraGabriela28 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu 2 spete? SPEȚA NR. 1 În iulie 2019, în timpul vacanței parlamentare, Guvernul decide să adopte, prin ordonanță ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 ... Justme1701 Justme1701 Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 net,cu norma 8/40 saptamana dar cu program in ture 12/24-12/48,intrebarea mea este:De ce intr o ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa incluse in salariul brut b_mario77 b_mario77 Buna!Ma puteti ajuta ,va rog cu un raspuns?Daca pana acum am avut salariul brut de 1907ron si salariul net de 1300ron plus tichete de masa pe lună în ... (vezi toată discuția)