Buna ziua!
Lucrez la o firma ca sofer fara CM
Am avut un accident in timpul programului.
Am fost lovit si un alt pasager din masina dupa trei zile a acuzat probleme de sanatate
Concret, ce repercusiuni pot fi?
Mentionez ca imi asum vina accidentului, deoarece nu am acordat prioritate
Evenimentul produs poate fi si accident de munca. Pentru cercetarea evenimentului, puteti sesiza dvs. ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Fiind produs in timpul programului, se va cere de catre parchet PV de cercetare AM. Parchetul este sesizat si se va face cercetarea de catre procurorul caruia i s-a incredintat dosarul, respectiv de catre politie.
Nu avem de unde sa stim ce va decide procurorul. DEpinde s de zilele de concediu medical primite de victima, precum si de responsabilitatile mentionate in PV de cercetare accident rutier si in PV de cercetare AM.
Neavand contract de munca, nu puteti beneficia de drepturile victimelor accidentelor de munca prevazute in Legea nr. 346/ 2002 republicata in 2009,
-art. 18. Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
h) pensie invaliditate ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională;
i) pensie de urmaș în cazul decesului ca urmare a unui accident de muncă sau boală profesională.
Prestatiile si serviciile se platesc prin grija angajatorului, din Fondul unic national constitutit din contributiile lunare, obligatorii, ale tuturor firmelor, in conditiile legii, ca procent din fondul total de salarii. Fondul este gestionat de catre casa judeteana de pensii.
Accident de munca
Caracter
Salutari, va rog respectuos să-mi răspundeți la o întrebare;
Am suferit un accident in timpul serviciului iar compania pentru care lucrez nu vor să ... (vezi toată discuția)