avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Din salariul meu 5154, am luat avans 40% luna ...
Discuție deschisă în Executare silită

Din salariul meu 5154, am luat avans 40% luna trecuta(adică ...

Din salariul meu 5154, am luat avans 40% luna trecuta(adică 2061) .. și rest de plata azi ar fi fost 3092.

Am o poprire de 1/3...se pune pe suma rămasă de plata ?

Din 3092 minus poprire de 1/3, și ar fi trebuit să îmi retina azi 1030 lei și să mi între în cont 2060 lei și au intrat 549lei

Diferența de virat in cont ar fi 1511 lei?

Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 18:55, 7 Iulie 2025
Buna ziua,
Poprirea se pune pe salariul total, nu doar pe restul de plata
Găsisem alte info de aia întreb

" Impactul avansului:
Dacă ai primit un avans, se va reține proporțional din salariul rămas după scăderea avansului, dar nu se va depăși limita legală.
Exemplu:
Dacă salariul tău net este de 3000 lei, iar o treime din acesta este 1000 lei, dar ai primit un avans de 500 lei, atunci poprirea se va calcula pe restul de 2500 lei (3000-500) și va fi de maxim o treime din această sumă, adică aproximativ 833 lei. Astfel, poprirea se va aplica la suma rămasă după ce se scade avansul primit. "

elenazan a scris:

Buna ziua,
Poprirea se pune pe salariul total, nu doar pe restul de plata

Acele “ info “ nu sunt corecte , cine le-a dat nu are habar . Nu cumva aveti cel putin doua popriri ? ca , in acest caz , vi se retine 1/2 din netul total . Mie nu-mi ies cifrele deloc pe o singura poprire , ar fi trebuit sa primiti mai mult . Nu 2060 lei , dar mai mult decat 549 lei . Poprirea de 1/3 ar fi de 1718 lei .
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2025
CHKa, utilizator
Este gresit calculul dvs .. poprierea se calculeaza LA INTREG salariul net. Din pacte, informatiile culese par a fi corecte.
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,

Probabil aveti poprire de pana la 50%. 5154/2=2.577
Rest de plara: 5154- 2062 - 2577 =515
cam asa se dau numerele.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere- retinere din salariu dodorel62 dodorel62 Am divortat in luna mai 2011,iar hotararea definitiva a ramas incepand cu septembrie 2011.Atunci sa stabilit ca am de platit o pensie de 500ron pana la majorat ... (vezi toată discuția)
Executare silita hero hero Buna ziua, Doresc sa stiu daca poprirea infiintata asupra veniturilor lunare se infiinteaza asupra unei treimi din veniturile nete sau asupra unei treimi din ... (vezi toată discuția)
Cat este poprirea pe salar anamaria81 anamaria81 Un salariat are 1500 lei lunar net. Am primit o poprire de la un executor judecatoresc si am platit cate 500 lei lunar in contul dat de dumnealui. In luna ... (vezi toată discuția)