avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Va rog ajutati-ma! Am locuit in Norvegia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Va rog ajutati-ma! Am locuit in Norvegia unde m-am ...

Buna ziua! Va rog ajutati-ma!
Am locuit in Norvegia unde m-am si casatorit cu un norvegian, acolo am nascut si 2 copii care au primit cetatenie norvegiana! Eu nu am cetatenie norvegiana!
Acum locuim in Romania de 6 ani!
Tatal copiilor ne-a parasit de nenumarate ori si sa si intors tot de atatea ori!
Acum avem 2 ani de cand el a plecat si ne-a mintit ca pleaca in vacanta, singur, cum de altfel obisnuia, sa ne paraseasca si sa se reantoarca!
Doresc sa divortez si cu ce avocat am vorbit mi-au spus ca cei mici fiind si cu cetatenie norvegiana este mai dificil sa divortez!
Am uitat sa precizez ca si-a refacut viata si a facut un copil cu o femeie din India, el acum locuind acolo de 2 ani!
Nu ajuta copiii cum de altfel nu a facut niciodata!
Iar eu nu sunt ajutata in Romania pentru ca nu am certificat de divort!
As dori sa stiu daca pot divorta la un notar? Tatal copiilor nu este interesat de cei mici!
Iar eu doresc sa imi mentin numele lui de familie si el a fost de acord!
Va rog ajutor!
Buna ziua,
Puteti divorta la notar, in ipoteza in care ajungeti la un acord, in ce priveste toate aspectele divortului.
In caz contrar, va veti adresa instantei de judecata din Romania.

Art. 915: Instanţa competentă
(1)Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.
(2)Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni expres să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti.

Este mai dificil, nu inseamna ca nu puteti divorta. Mergeti sa depuneti actele pentru divort in continuare. Daca v-ati informat la un avocat si nu v-ati lamurit, noi aici cum sa va ajutam mai mult?
Daca domnul este de acord, vine aici si divortati si gata. Altfel, mergeti in instanta. Nu este mai dificil de divortat din cauza copiilor, dar depinde ce cetatenii au. Este o casatorie cu elemente de extraneitate, nu un capat de lume. Lucrurile sunt mai dificile procedural pentru avocat, pot dura mai mult, depinde si ce anaume solicita le si cat contribuie sa va faca viata usoara, e corect, dar dv. tot veti divorta.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort alt judet sebisanrobert sebisanrobert Buna ziua,am o intrebare,pot sa divortez in alt judet ptr ca nu mai pot locui la domiciliul actual,casa a fost facuta de catre mine dar nu ma mai primeste ... (vezi toată discuția)
Divorț Violetaviolelia Violetaviolelia Buna seara am și eu o întrebare sunt căsătorită cu soțul meu de 21 de ani dar nu mai stăm împreună de aproape doi și avem împreună patru copii ... (vezi toată discuția)
Divorț in germania MC90 MC90 Cum pot proceda pentru a intenta cererea de divorț înaintea perioadei de un an de separare ( prevăzută de legislația germana) menționând ca noi încă ... (vezi toată discuția)