avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt majoră și sunt închisă în casă
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt majoră și sunt închisă în casă

Bună ziua!
Am 18 ani și locuiesc cu părinții mei, însă în fiecare zi când pleacă la serviciu mă încuie în casă, nu am dreptul la cheia mea proprie și susțin că îmi spun unde au ascuns o cheie doar “dacă e o urgență”. Menționez că fratele meu de 12 ani nu primește același tratament și are cheia lui. Din toți membrii familiei, doar eu nu am dreptul la cheie și mereu trebuie să aștept pe altcineva sau să rămân închisă. Menționez că au instalat pe holul apartamentului și o cameră audio-video. Am încercat să le explic că mă simt neîndreptățită, dar nu m-au ascultat. Este normal? Ce aș putea să fac? Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2025
anonim20284738, utilizator
Cel mai recent răspuns: turcalet123 , utilizator 08:43, 16 Iulie 2025
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți contacta DGASPC. Dacă însă suferiți de o bolă cronică sau o dizabilitate, această măsură poate constitui o protecție pentru dvs.

Nu sufăr de nicio boală cronică/dizabilitate, sunt închisă pe durata serviciului lor doar ca să se asigure “că nu ies cât sunt plecați”
adriandimitriu a scris:

Puteți contacta DGASPC. Dacă însă suferiți de o bolă cronică sau o dizabilitate, această măsură poate constitui o protecție pentru dvs.

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupun ca sunteti inca eleva , sau ati fost pana de curand . Pe perioada scolii , cum ati procedat ? Si de ce se tem parintii dvs. ca iesti din casa ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
CHKa, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti adult, sunati la 112 si spuneti ca sunteti sechestrata, puteti depune o plangere. Puteti cere intretinere in natura sau bani ulterior daca inc studiati. Ne sunt necesare si celelalte informatii cum vi le-a solicitat CHka mai sus.
Puteti suna la politia locala si cere ca politistul local sa discute cu parintii sa le explice ca ceea ce fac ei este ilegal.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Sunteti adult, sunati la 112 si spuneti ca sunteti sechestrata, puteti depune o plangere. ......
Puteti suna la politia locala si cere ca politistul local sa discute cu parintii sa le explice ca ceea ce fac ei este ilegal.

Si fiind majora, daca recurge la acuzatia de sechestrare, poate va fi evacuata cu totul si apoi sa se intretina singura....

Alte discuții în legătură

Ce poate sa imi faca mama si tata? popaandra popaandra am 15 ani si am plecat la iubitul meu cu acordul parintilor,dupa 4 luni parintii au hotarat sa il cheme pe el (iubit) la politie cu pretextul ca ma tine ... (vezi toată discuția)
Pot pati ceva ? e corupere de minori ? epy_braila epy_braila Buna seara, Ma numesc Ionut, am 20 ani, iar prietena mea are 17 ani si 9 luni. Ne-am cunoscut acum 10 luni,dupa 3 luni de cand ne cunoasteam i-am propus sa-i ... (vezi toată discuția)
Sistare pensie alimentara la terminarea liceului ContSters111374 ContSters111374 Buna ziua. As dori sa ma indrume cineva intr-o problema .Sotul meu are o fiica din casnici aanterioara. Este deja majora, a implinit 18 anul trecut in ... (vezi toată discuția)