avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto cu motociclu cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto cu motociclu cu victime

Buna ziua.
Am avut un accident ieri in care a fost implicat auto, condus de mine, si un motociclu.
Eram pe stradă principala si am dorit sa caut un loc de parcare pe dreapta, mergând încet. Negăsind loc de parcare, am continuat drumul si am vrut sa intru pe prima strada la stânga. In spatele meu erau mașini, am dat semnal stânga, din fata nu venea nicio masina si am inițiat manevra de virare la stânga. Nu știu de unde a venit un motociclu cu viteza din spate si a intrat fix in roata din fata stânga, Mi-a spart aripa stânga fata, bara, farul stânga a zburat, semnalul la fel. A fost fracțiune de secunda sa iasă din coloana si eu sa nu îl vad, dar in spatele mele erau sigur 2 mașini.
Conducătorul motociclului are fractura la nas si zgarieturi pe maini, picioare pentru ca s-a dus in fata târăș vreo 50m de la locul impactului. Ambulanta l-a dus la spital pentru îngrijiri si este si in prezent internat, iar politia a făcut măsurători. Masina mea era trecuta de jumătatea axului cand el facea depășirea.
Este primul accident.
Am dat declaratie la poliție si mi-a înapoiat permisul de conducere si un proces verbal unde scrie ca din primele concluzii, conducătorul motociclului a încălcat prevederile legii cand a făcut depășirea.
Toti martorii au plecat si nu am pe nimeni sa confirme ce s-a întâmplat.
Am deschis dosar de dauna pe asigurarea motociclului si in procesul verbal este scris ca s-a deschis un dosar de cercetare penala.
Ce implica? Eu ce trebuie sa mai fac?
Nu știu ce declaratie a făcut cealalta persoana.
Va mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Cat de mult conteaza itp-ul expirat intr-un accident auto? mirela1983 mirela1983 Buna ziua, Am fost implicata intr-un accident, respectiv: am efectuat un viraj la stanga pe un drum secundar,iar in spatele meu, pe drumul principal doua ... (vezi toată discuția)
Salut comunitate vin și eu cu o întrebare , pe , pe 17 ,10, ... Floriin29 Floriin29 Salut comunitate vin și eu cu o întrebare , pe , pe 17 ,10, 2022 am fost implicat intr un accident de circulație dar sa va explic cum -eram staționat pe ... (vezi toată discuția)
Cum se sancționează si cine este vinovat? Mavryka Mavryka Buna seara Mergeam cu autoturismul pe DN ,apropinduma de comuna ,reduc viteza si dau semnal stanga urmand sa virez la prima in tersectie pe un drum secundar ... (vezi toată discuția)