avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum se sancționează si cine este vinovat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum se sancționează si cine este vinovat?

Buna seara
Mergeam cu autoturismul pe DN ,apropinduma de comuna ,reduc viteza si dau semnal stanga urmand sa virez la prima in tersectie pe un drum secundar ,ma asigur si ma apropi de axul drumului ,obser in oglinda stanga ca vine un autoturism aflat in depăsire a mai multor masin din spatele meu il las sa treacă ,apoi ma sigur din nou observ ca pe partea dreapta ma depaseste un alt autoturiz iar pe partea stângă nu vine nimic apoi incep sa calc peste axul drumul i ,cand di n partea stanga intra pe strada o alta masin cu videza ducanduse in santul din partea dreapta dupa S trata pe care urma sa intru rupand un stâlp apoi op rinduse in gard.El a spus ca a virat stanga sa ma evite pe mîne.
Intersecția se afla aproximativ 700m de la intrarea in com.
Axul drumul este marcat cu linie discontinua.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:13, 11 Martie 2016
Cate benzi existau in locul schimbarii directiei de mers? Autobuzul v-a depasit in viteza sau cu viteza redusa?
La locul accidentului nu au oprit masini care veneau din spate ai caror conducatori auto sa fi observat modul de producere al accidentului?

Inainte de locul schimbarii directiei de mers exista vreun indicator de intersectie cu un drum fara prioritate?

Daca exista atunci cel care a venit din spate trebuie sa fie atent si sa nu intre in depasire, nu avea de ce sa va evite (in plus putea observa autobuzul care a depasit prin dreapta) cand ati incercat sa efectuati manevra de schimbare a directiei de mers.
Autovehiculele care semnalizeaza intentia de a vira la stanga se depasesc prin partea dreapta. Prin urmare, dvs. nu aveti vreo vina in producerea accidentului.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ciprian2017 ciprian2017 Buna ziua , Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)
Contestatie verdict dat de politie in cazul unui acident .putin ajutor va rog! andreiunicat andreiunicat Buna Ziua, Acum cateva zile am fost inplicat intr-un accident de masina. Eu rulam pe un drum national DN76 si doream sa intru pe un drum cu rang mai mic .El ... (vezi toată discuția)
Viraj la stânga urmat de accident. cine este vinovat? Ioan A. Ioan A. Coloana de 4 autovehicule care se deplaseaza in oras cu aprox. 35 km/ora , pe un drum cu o banda pe sensul de mers, linie discontinua, din sens opus nu circula ... (vezi toată discuția)