avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna! Copil crescut de mine aproape opt ani, program ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna! Copil crescut de mine aproape opt ani, program de vizita ...

Buna!
Copil crescut de mine aproape opt ani, program de vizita stabilit de instanta pentru tata, in fiecare marti si primul si al treilea weekend din luna, doua saptamani de vacanta vara si doua zile la fiecare sarbatoare mare legala(Craciun-Paste), tatal nu s a implicat cu nimic pana la aceasta varsta, eu am suportat toate cheltuielile ce tin de cresterea unui copil, cu tot ce inseamna, scoala, activitati extra, vacante, haine, rechizite, medicamente, spitalizari șamd. Tatal recent m a dat in judecata pentru schimbarea programului de vizita, doreste o saptamana cu o saptamana, copilul neavand in prezent nici opt ani si neavand o relatie foarte apropiata cu aceasta.
Doresc sa va intreb, se admite de catre instanta la aceasta varsta un astfel de program de o saptamana la mama si una la tata? Daca da, in ce conditii?
Copilul oricum este foarte dat peste cap in urma tuturor faptelor petrecute de a lungul anilor..
Multumesc!
Nu exista asa ceva, mai ales daca va opuneți
Daca nu are relație apropiata cu copilul nu poate obține ce program vrea.
Veți administra probe.Vorbiti cu avocatul sa propună probe pertinente, concludente și utile judecății.
Sunt situații rare acestea.

București 2025
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Acesta nu este un program de vizita, ci un mod de a scapa de pensie si o locuinta alternativa pentru copil. Depinde cum argumentati si cum prezentati programul cerut, cum colaborati cu tatal, ce propuneti in schimb. Discutati cu un avocat, e nevoie.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Acesta nu este un program de vizita, ci un mod de a scapa de pensie si o locuinta alternativa pentru copil. Depinde cum argumentati si cum prezentati programul cerut, cum colaborati cu tatal, ce propuneti in schimb. Discutati cu un avocat, e nevoie.

Nu avem o relatie eficienta deloc, el s a recasatorit si doamna respectiva il controleaza in tot si toate. Noi nu putem discuta despre nimic.. nu intreaba de copil cu saptamanile cand este la mine. Nu il intereseaza de nimic, el doar ia copilul si atat, nu sta cu el cand il ia, nu face nimic.. Copilul vine si imi povesteste totul.. El doreste programul acesta doar din razbunare pentru ca, stie cat de mult tin la copil..Copilul in prezent este afectat de tot ce se intampla..este dat peste cap..
Repozitionati-va in situatia de fapt, caci sunteti orientata mai mult spre ce face sau nu tatal decat copilul. Vorbiti cu un avocat, poate unul cu experienta suficienta sa va ajute si sa gestionati situatia.
Copilul nu trebuie sa va povesteasca aceste lucruri, cum s-a ajuns la asa ceva? Nu il ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor in strainatate yzabela yzabela Sunt divortata de un an , tatal fetei are rezidenta in italia, a deschis proces pt program de vizitare a minorei in varsta de 6 ani o luna in vacanta de vara ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori mariacosmin mariacosmin Sunt despartita de 2 ani de sotul meu si am un copil in custodie cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila dar fara prgram de vizitare.Cu toate ... (vezi toată discuția)
Minor- schimbare domiciliu minor Vasilica-Irina Vasilica-Irina Buna ziua as avea o intrebare am o fata de 8 ani jumate si a fost incredintata tatalui definitiv si irevocabil eu locuiesc in spania iar fostul sot in ... (vezi toată discuția)