Am observat ca un certificat de mostenitor contine ceva erori materiale (sa nu zic ca au fost puse cu intentie). Nu este certificatul meu, dar ma afecteaza ceea ce scrie acolo.
Am platit consultanta la un avocat, dar nu am inteles exact. Mi-a zis ca inainte sa deschid proces si sa cer refacerea certificatului, sa merg la notar si sa ii zic, aratandu-i actele de dinainte. Dar mi-a zis si ca posibil sa imi zica ca nu e treaba mea, ca nu e certificatul meu.
Cum pot sa intregistrez cererea asta la notar? sa primesc un numar de inregistrare....sa dovedesc in instanta ca desi am mers cu actele a refuzat.
Vreau sa evit sa merg acolo si sa ma ia cu vorba ca nu se poate si sa plec la fel cum am venit.
Avand in vedere ca nu aveti legatura cu acel certificat , este posibil sa nu va ia in considerare cererea - lipsa de interes.
Dar de ce mostenitorul nu merge la notarul care a emis certificatul de mostenitor sa vorbeasca?
Legea 36/1995
art. 88
Actele notariale care prezintă erori materiale sau omisiuni vădite pot fi îndreptate sau completate prin încheiere de către notarul public, la cerere sau din oficiu, cu acordul părților, dacă lucrările cuprind date care fac posibilă îndreptarea greșelilor sau completarea omisiunilor. Acordul părților se prezumă dacă, fiind legal citate, nu își manifestă opunerea. Despre îndreptarea sau completarea efectuată se face mențiune pe toate exemplarele actului.
Este o eroare pe care ceilalti coproprietari au observat-o. Este favorizat unul dintre cei 5 coproprietari. Al 5-lea aparand prin mostenire dupa defunct.
Vrem doar sa stim cum sa primim numar de inregistrare de la notar ca i-am adus la cunostinta eroarea.
Fara numar de inregistrare nu se face nimic oficial. Avem cadru legal sa cerem? Sau trimitem pe email si atasam emailul in instanta cum ca am anuntant si nu a modificat, deci a actionat in cunostinta de cauza?
Legea 16/1996
art. 7
Creatorii și deținătorii de documente sunt obligați să înregistreze și să țină evidența tuturor documentelor intrate, a celor întocmite pentru uz intern, precum și a celor ieșite, potrivit legii.
In speta, puteti depune la notar o solicitare de indreptare a erorii materiale si pentru care sa luati numar de inregistrare.