avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor gresit

Buna ziua !
Va rog frumos sa-mi dati o solutie la urmatoarea speta:
Doi frati mostenesc in urma decesului mamei (tatal fiind decedat mai demult)un apartament si un garaj.Atat apartamentul cat si garajul se afla pe aceeasi strada dar la numere diferite.In cartea furnciara era trecut atat garajul cat si apartamentul la acelasi numar adica gresit si cerificatul de mostenitor s-a completat gresit.S-a corectat in cartea funciara greseala , s-a scos CF nou cu adresa si numarul corect la care se afla garajul.Intrebarea este daca notarul poate corecta certificatul de mostenitor sar trebuie facut unul nou si sa se achite inca odata toate taxele??
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 19:13, 8 Noiembrie 2011
Potrivit art.54 din Legea notarilor publici:
"Actele notariale care prezinta erori materiale sau omisiuni vadite pot fi indreptate sau completate prin incheiere de catre notarul public, la cerere sau din oficiu, cu acordul partilor, daca lucrarile cuprind date care fac posibila indreptarea greselilor sau completarea omisiunilor. Acordul partilor se prezuma daca, fiind legal citate, nu-si manifesta opunerea. Despre indreptarea sau completarea efectuata se face mentiune pe toate exemplarele actului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare cnp intr-un contract de vanzare-cumparare mia26maria mia26maria Ce se poate face in cazul in care notarul a incheiat CU GRESELI contractul de vanzare cumparare a unui teren ( MAI EXACT , MI A GRESIT CNP ul ).Trebuie sa ne ... (vezi toată discuția)
Suprafata gresita in contract de vanzare-cumparare dara25 dara25 Buna, Am nevoie de o informatie, va rog. Avem aprobare pentru credit de prima casa si am gasit un apartament care in contractul de vanzare - cumparare are ... (vezi toată discuția)
Solutia ca ap sa fie jumatate jumatate salve Sa va expun situatia mea, jenata pt mine (ca poate par alt fel deact sunt). Sotul meu a avut un apartament cu2 cameredinainte de casatorie. Acum ne-am ... (vezi toată discuția)