avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o intrebare legata de succesiune. Eu si sotul avem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o intrebare legata de succesiune. Eu si sotul avem testamente ...

Am o intrebare legata de succesiune. Eu si sotul avem testamente in care se mentioneaza la cine o sa mearga averea dupa ce murim, dintre care nimic fratelui meu. Sotul nu are nici o ruda de gradul 1 sau 2 ramasa in viata. Nu avem copii. Eu am dubla cetatenie iar sotul nu este cetatean Roman (are numai un numar NIE). Exista vreo posibilitate ca fratele meu sau familia lui sa primeasca ceva? Chiar daca in testament este specificat ca nu?

Ma intereseaza dupa ce murim noi amandoi. Pentru ca avem testament unde in cazul in care unul dintre noi moare, averea merge in totalitate la celalalt.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
Tulip26, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tulip26 , utilizator 14:41, 9 Iulie 2025
Buna ziua

Fratele dvs nu face parte din categoria mostenitorilor rezervatari, prin urmare, daca testamentul intruneste conditiile de valabilitate, fratele dvs nu va primi nimic daca asa ati hotarat.
Multumesc Bogdan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune dupa frate mihamihaela06 mihamihaela06 Buna seara, Fratele meu a decedat si nu a avut copii. In timpul vietii el si cumnata mea si-au facut testament unul in favoarea celuilalt. Am inteles de la ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Buna seara. părinții mei și ai celuilalt frate drept, au un ... Cradu85 Cradu85 Buna seara. Părinții mei și ai celuilalt frate drept, au un apartament cu 4 camere. Părinții au divorțat în urmă cu 15 ani, dar nu au făcut ... (vezi toată discuția)