avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la succesiune

Dupa decesul tatalui meu,acum 5 ani,am facut succesiunea.Acum 3 ani a murit bunicul meu (tatal tatalui) si fratii tatalui ,adica unchii mei, vor acum sa faca succesiune .Eu voi renunta la partea mea de mostenire.Vreau sa va intreb daca e suficient sa dau o declaratie la notar ca renunt la partea mea de mostenire.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
bbt, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:55, 9 Iulie 2025
Buna ziua

Declaraţia de renunţare se face în formă autentică la orice notar public sau, după caz, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României.

Deci da, este suficienta declaratia data in fata notarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie renuntare succesiune geo83 geo83 se poate face declaratie de renuntare la succesiune fara ca succesiunea sa fie deschisa ? (vezi toată discuția)
Renuntare succesiune dandin dandin mama si fratele meu vor sa renunte la succesiunea dupa tatal nostru in favoarea mea.fratele este stabilit in germania si din cauza pandemiei nu poate sa revina ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire hlli hlli Renuntare la mostenire. Am o singura sora care traieste in Canada. Mama noastra a decedat de curand. Sora mea doreste sa renunte la mostenire. Nu avem ... (vezi toată discuția)