avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună. În prezent sunt pensionar militar. După ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună. În prezent sunt pensionar militar. După pensionare m-am ...

Bună. În prezent sunt pensionar militar. După pensionare m-am angajat la privat unde banuiesc ca se plătește CASS-ul. În aceasta situație este normal sa se retina cass-ul si din pensia ce depășește 3000 lei?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
BenyDIM, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:11, 10 Iulie 2025
In legea prin care si-a asumat raspunderea Guvernul, obligația de plată a contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din pensii, este pentru partea care depășește suma de 3.000 lei lunar.

La multi ni se pare anormala aceasta situatie , dar potrivit Constitutiei, impozitele, taxele și orice alte venituri ale bugetului de stat și ale bugetului asigurărilor sociale de stat se stabilesc numai prin lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala impozitarea pensiilor care depsesc 2000 lei cu 10%? ... BARE BARE Este legala impozitarea pensiilor care depsesc 2000 lei cu 10%? Dar impozitarea pensiilor peste 3000 lei cu 10% pentru CASS? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt pensionata la limita de vârstă, cu pensie ... Daniela Vesel Daniela Vesel Bună ziua. Sunt pensionata la limita de vârstă, cu pensie peste 3000 lei. Sunt diagnosticata cu cancer renal operat și încadrată în gradul accentuat ... (vezi toată discuția)
Pensionat - angajare dupa pensionare , retinere cas , cass ContSters404753 ContSters404753 Am lucrat ca și cadru militar. Anul acesta m-am pensionat anticipat. Deoarece am doar 50 ani, am ocupat ulterior, prin concurs, un post de funcționar ... (vezi toată discuția)