avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Legat de administrarea condominiului-speta: ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Legat de administrarea condominiului-speta: -aprobarea ...

Buna ziua!
Legat de administrarea condominiului-speta:
-aprobarea majoritatii privind executare de lucrari de renovare;;
-s-a votat firma (pe criteriu pretul cel mai mic, cf. deviz, mai degraba a ofertei de pret practicata de firma-caci ni a venit sa faca masuratori) de catre proprrietari, alta firma decat cele din portofoliul administratorului;
-s-au executat lucrarile (pe baza de un contract), s-au emis 2 facturi (de avans 5000 lei si alta de 10000 lei, pana la finalizarea lucrarilor)-facturi pe format tipizat, scrise de mana -numele pe furnizorului/contractorului de pe oferta era altul decat cel de pe oferta), in 2 zile si, la finele ultimei zile, am aflat cu stupoare ca suma totala a reparatiilor acoperisului este de 29400 lei.
-Povestea pare foarte incalcita: Asociatia se pare ca avea maxim 13500 lei, la momentul demararii lucrarilor-fapt nespecificat de Admin. diferenta, la insistentele firmei executante, a fost platita prin "creditare" de catre administrator, fara sa aiba acordul propietarilor,
In prezent, administratorul vrea sa isi recupereze banii, pe o pretinsa valoare platita, a unor lucrari (cu facturi false, cu valori umflate pentru materiale care nu exista si pe o suprafata aproape dublata); nu se stie cine a facut receptia; am cerut administratorului, care, teoretic (si legal) trebuia sa supravegheze lucrarile, dar nu ne-a fost prezentat (evident, ca nu exista).
Practic s-a platiti de catre ADMINISTRATOR, in numele Asociatiei catre o firma fictiva, o suma fabuloasa si nerealist de mare iar Propietarii sunt somati sa plateasca.
Ce are de facut Asociatia de proprietarii in acest caz? Cum poti platii ceva ce nu ti-a fost "livrat", doar pentru ca un "intermediar" a platit, in numele beneficiarului ceva ce nu exista la valoarea pretinsa?
Astept cu interes solutii.
Multumesc!
Propietar-perdant
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 09:42, 12 Iulie 2025
Buna ziua

Contestati in scris, in termen de 10 zile de la afisare, sumele de pe listele de plata. Contestatia trebuie adresata presedintelui care este obligat legal sa va raspunda in termen de 10 zile (legea 196/2018, art. 28, alin 3)

De asemenea, puteti depune plangere si la primaria de care apartineti la compartimentul care se ocupa de relatia cu asociatiile de proprietari.

Presedintele, comitetul executiv, cenzorul ce parere au de situatie?
Dar dupa stiinta mea, factura trebuia emisa prin e-factura si nu pe formular tiparit care se gaseste in orice magazin si poate sa nu fie introdus in contabilitate, rezultand bani negri. Acest aspect ar trebui semnalat la ANAF. Apoi procedeul cu pret unitar mic si cantitati mari pentru ca nimeni nu se urca pe schela sa masoare este vechi. Asa au incercat unii sa ma pacaleasca, dar nu le-a mers pentru ca i-am pus pe ei sa masoare in fata mea, iar banul era la mine. Fireste ca i-am dat jos 25% din suprafata pretinsa. Succes!
Cam pare înșelăciune. Poate o plângere penală nu ar strica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratie bloc lucien lucien Sunt administrator la un bloc turn. Am avut adunare generala a asociatiei in care s-a hotarat anveloparea blocului .Am dat anunt la ziar in urma caruia s-au ... (vezi toată discuția)
Contributie locatari la reparatiile terasei blocului ContSters310851 ContSters310851 Buna ziua! As dori sa stiu daca asociatia de locatari poate sa-mi impuna, de fapt pe mine m-a pus in fata faptului implinit, sa platesc o anumita suma (cota ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor bitzic22 bitzic22 am si eu niste intrebari care ma tot framanta in legatura cu administrarea fondului de reparatii.locuiesc intr-un imobil cu 4 etaje.recent s-a izolat termic ... (vezi toată discuția)