avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Mama si bunica au un contract de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Mama si bunica au un contract de intretinere pe durata ...

Buna ziua!
Mama si bunica au un contract de intretinere pe durata nedeterminata. Bunica este incadrata intr.un grad de handicap accentuat cu insotitor. Contractul este din 2015 si decizia de handicap din 2021. Intrebarea mea este: exista vreo incompatibilitate intre contract si handicap? In codul civil si in lege nu am gasit, sau cel putin nu am dedus ca nu ar fi incompatibili.
Multumesc ptr eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: laurita20 , utilizator 20:45, 12 Iulie 2025
Nu există grad accentuat cu însoțitor.
Dizabilul cu handicap accentuat are păstrată auto îngrijirea personală.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2025
Dapix, utilizator
Da, am gresit. Este handicap grav cu insotitor
Dacă avea discernământ la data semnării contractului la notar, n-ar trebui să fie probleme.
De incompatibilitate cu gradul de handicap nu poate fi vorba.

Are însoțitor angajat, sau încasează personal indemnizația de însoțitor?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2025
Dapix, utilizator
O incaseaza personal. Multumesc pt raspuns

Dapix a scris:

Dacă avea discernământ la data semnării contractului la notar, n-ar trebui să fie probleme.
De incompatibilitate cu gradul de handicap nu poate fi vorba.

Are însoțitor angajat, sau încasează personal indemnizația de însoțitor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vânzare cumpărare elena_1234 elena_1234 Vreau sa știu dacă se poate anula un contract de vanz cump încheiat de catre parintii mei în 2016. Au vândut singurul imobil aflat în proprietate lor în ... (vezi toată discuția)
O pensionara cu grad accentuat de invaliditate, are drept de ... Mitica Stefan Mitica Stefan O pensionara cu grad accentuat de invaliditate, are drept de însoțitor? Este nedeplasabila. Mulțumesc ptr răspuns! (vezi toată discuția)
Insotitor persoana cu handicap gradul ii accentuat luxor93 luxor93 Buna Seara Va rog sa imi spuneti si mie daca o persoana cu handicap Accentuat Gradul II are dreptul la insotitor tinand cont ca nu se bazeaza sa mearga ... (vezi toată discuția)